Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Новини

ГЕРБ и ДПС приеха закона за КТБ

Дума

9. Февруари 2018   1088   0Спорните промени в Закона за банковата несъстоятелност бяха приети от депутатите на второ четене. Дебатите не минаха без скандални изказвания и обвинения между различните парламентарни групи. Емоциите се нажежиха най-вече защото промените в закона засягат казуса "КТБ". Вносители са депутати от ДПС, включително и Делян Пеевски. Още при представянето му на първо четене, зоконопроектът бе обявен от ДПС като действие срещу "вторичното разграбване на КТБ".

Промените в закона правят така, че със задна дата се обявяват за недействителни сделки и обезпечения по заеми в КТБ. Още при внасянето на проекта в медиите се появиха коментари, че той е насочен срещу Цветан Василев и се основава на личните отношения между Пеевски и банкера. Текстовете бяха подкрепени единодушно от ДПС и ГЕРБ, левицата имаше резерви още при първите гласувания по комисии.

От БСП не подкрепиха промените и днес. Тяхната позиция е, че този закон влиза в противоречие с други закони и че има опит вина да се прехвърля върху тези, които не я носят.
От ДПС скочиха да бранят закона си и обвиниха левицата, че подкрепя "крадеца, който се крие в Белград".
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"