Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Новини

Драгомир Стойнев:

Структури на държавата се използват за репресия на политически опоненти

Дума

9. Февруари 2018   353   0
Снимка

Снимка Пресцентър БСП

Структури на държавата се използват за репресия на политически опоненти. Това е недопустимо в една демократична държава, която председателства Съвета на ЕС. През 21 век прокуратура и полиция се ползват за натикс и шпионаж. С тези думи Драгомир Стойнев коментира пред БиТиВи скандалния случай от партийната организация на БСП в Шумен, която е проверявана от прокуратура и икономическа полиция.
Притеснени сме от това, което се случва, коментира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".
Той заяви, че такива казуси има много, защото, за да постъпиш на работа трябва да си член на ГЕРБ. Ако се искаше информация само за този човек, няма нищо притеснително. Изискват се, обаче копия от протоколите от заседанията на БСП Шумен за почти цялата 2017 година, възмутен е Стойнев. По думите му  тази партийна информация трябва да се даде на полицията и прокуратурата, за да има натиск върху членове на БСП и дори кандидати за кметове.

Стойнев попита дали същите тези структури на прокуратура и МВР са се самосезирали и по случая "Хасковогейт" и защо няма все още отговори какво прави доклад на ДАНС в нощното шкафче на кмета на Септември.

Притеснително е да се изискват документи, които са чисто партийни и би трябвало да са за вътрешна употреба на партията. Това пък заяви пред Фокус депутатът от БСП Иван Иванов. Той съобщи, че още днес от левицата ще изпратят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, за да може да се извърши проверка в Районна прокуратура - Шумен.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"