Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Новини

Спират всички предавания в телевизия BiT

Дума

9. Февруари 2018   208   0Всички предавания в телевизия BiT спират до второ нареждане е разпоредил новият собственик на медията. Новината разпространи чрез профила си във Фейсбук журналистката Полина Паунова, която води предаването "Хайд парк" в телевизията.
На страницата си в социалната мрежа водещата обяснява, че в събота, 10.02.2018 г. няма да има излъчване на "Хайд парк" или ще се пусне повторение на старо предаване. Паунова разказва още, че това й е било съобщено в чат през Фейсбук. Причината, пише още журналистката, е че се спират всички предавания в телевизията до второ нареждане.
Паунова споделя още: "За тези от вас, каза още тя, които ще попитат как може да се сваля предаване в последния момент, как стоят отношенията ни с Би Ай Ти по договор и прочие. От 31.12.2017 година Силвия Великова и аз нямаме договори с Би Ай Ти. Работим всяка събота (два часа ефир) и всеки ден подготовка през седмицата, която остава невидима за публиката, без договор. Това се случва вече повече от месец, или иначе казано - пет предавания. Правим го на добра воля (имаме устни уверения, че хонорари ще ни бъдат платени). И най-вече го правим, защото смятате, че коментираните теми са важни. Жизнено важни за оцеляването ни като общество. Но именно поради причините, че договори нямаме никой от старото или новото ръководство на телевизията не ни е съобщил за спирането, а обяснението получихме във Фейсбук. Благодаря на екипа. Благодаря и на Нери Терзиева, която ми показа каква краста може да е телевизията. Сега ще си остана отново само с писането".

Припомняме, че преди два дни телевизия BiT смени собственика си. В официалното съобщения на медията не се споменават подробности за новите собственици, няма дори имена. Според публикации в печатни медии, телевизията е придобита от телевизионния продуцент Мирослав Янев, който е изпълнителен директор на продуцентската компания
"MediaPro Entertainment", която е част от СМЕ, в чието пък семейство влиза БиТиВи. 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"