Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Новини

НФСБ иска да изгоним евродепутатка, спасявала Пирин

  493   0

a
a

Със скандална декларация излезе днес ръководството на НФСБ  начело с вицепремиера Валери Симеонов. Тя е със заглавие "Да намажем ските на Ска Келер" и сипе агресивни епитети върху представителката на Зелените в ЕП, която се включи в протестите в защита на Пирин. Позицията на НФСБ е разпространена до Министерството на външните работи на България, Европейския парламент, федералното правителство на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелена партия". Подписана е от Валери Симеонов, Валентин Касабов и Борис Ячев.

В декларацията националистите остро протестират срещу това, че Ска Келер е участвала във "вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга "Да спасим Пирин", а с истински мотив - Да се върнем във властта чрез лъжи".

След това декларацията продължава: "Евродепутатката Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! И всичко това гарнирано с до болка познатите лъжи на белевци и ковачевци. Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди. Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско. Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на Български министър и промяна на решението на Суверенното Българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия? Докога на покрилата се с позорна слава зелена активистка ще се позволява да дава оценки на българските институции?"..."НФСБ счита, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици. Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт", продължава декларацията.
Смущаващото обръщение на НФСБ, което бе публикувано на сайта на партията, бързо се разпространи из социалните мрежи и стана обект на критики, възмущение и подигравки. Тексът бе описан по форумите като "кофа с помия", "надмина всички гадости" и други.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"