Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Цени срещу качество

Ася Гардели

12. Февруари 2018 , брой: 29   371   0Цените на летните почивки щели да поскъпнат тази година, сочи изследване на Института за анализи и оценки в туризма. То и в други европейски страни ще се вдигат с 2-3%, у нас обаче поскъпването е с цели 11%. Да не си помисли някой, че освен цените, ще се повишава и качеството? За такова нещо изобщо не става дума. В курортите по родното Черноморие си имаме традиции - обирджийството, мръсотията, стомашно-чревните инфекции, фалшив алкохол, незаконното застрояване, лошата инфраструктура, търкалящите се по пейките зачервени пияни туристи и много други, са всекидневна картина по родните курорти. Уви, това е факт, а не опит за лош пиар от наша страна. Прибавяме и шерифските наклонности на вицепремиера Валери Симеонов, дето обикаляше нощните заведенията по къси гащи и разгонваше де що има клиенти с показни акции. Вицето си беше въобразил, че това е безпогрешен метод в борбата срещу силната музика в курортите.
Миналата година цялото правителство наперено се фукаше с нечувани досега резултати за ръст на чужди туристи по родното Черноморие и хоп, сега туроператори и хотелиери ще вдигат цените. Да се чудиш на смелостта им. Същите от няколко години циврят в хор, че били загубили българските почиващи. Вярно е, защото нашенците се научиха на хубавото и предпочитат да прекарат лятната отпуска в съседните Гърция, Турция, Македония, Босна и Херцеговина, а все по-често и в Албания, където цените са по-ниски, а качеството на предлаганите услуги превъзхожда в пъти това у нас.
Добре е да припомним, че увеличението на почиващи чужденци по летните ни курорти не беше заради прекрасните условия за отдих, заради чистите плажове и отличното обслужване, а поради отлива на туристи от Турция, предвид политическата ситуация в южната ни съседка. Постепенно обаче туристическият пазар в Турция се възстановява и връща традиционно почиващите там чужденци. Е, на какви летни туристи ще разчитат тепърва от бранша, та и цените ще вдигат?

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"