Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Новини

Юрий Асланов:

БСП е в подем и това й дава самочувствие

Дума

13. Февруари 2018   503   0
Снимка

Снимка БНТ

В момента БСП е в подем и това вероятно й дава самочувствие. Това самочувствие у ръководството на партията се усеща и като че ли БСП символизира единствената пълноценна алтернатива на управляващите от ГЕРБ. Това заяви социологът Юрий Асланов в интервю за Фокус. Той коментира появили се преди няколко дни призиви от страна на АБВ за обединение на левицата. Според него подобно сближаване е трудно и по-скоро няма да се случи в близко бъдеще.
БСП има опит с авторитетни личности, които я напускат и после се връщат като коалиционни партньори, за да получат по-добри позиции в политиката, коментира още Асланов. Той припомни, че има натрупани доста предразсъдъци на базата на общото минало между тези две формации.
На въпрос дали започва пореден проект за обединение на левицата, социологът казва: "Трудно е да се правят прогнози. Едно изказване още не е начало на такъв процес. Натрупани са твърде много неприятни отношения на база на този акт на напускане на БСП от група хора. Времето, което е минало, не е достатъчно, за да бъдат преодолени взаимното недоверие и травми, нека да го наречем. Пък и времето, което ни дели от този акт, мина през един период, в който АБВ беше коалиционен партньор на ГЕРБ - нещо, което лесно не би се възприело."        

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"