Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Японец е първият хванат с допинг

Дума

14. Февруари 2018 , брой: 31   144   0Японецът Кей Сайто е първият хванат с допинг на Олимпиадата. Състезателят по шорттрек е дал положителния тест дни преди старта на Игрите, като е проверен още на влизането в Олимпийското село. В ПьонгЧанг той бе заявен като резерва в щафетата на японците на 5000 м, чийто финал е насрочен за 22 февруари.
Сайто е хванат с диуретика ацетазоламид, който се използва за замаскиране на други забранени препарати. Той обаче се направи на изненадан и отрече да е използвал каквато и да е забранена субстанция. Уличеният в нарушаване на правилата спортист се зарече да изчисти името си, но се съгласи доброволно да напусне олимпийското село според регламента.
"Шокиран съм. Никога не съм приемал стероиди, така че няма какво да маскирам. Невинен съм и ще го докажа, но не искам да вредя на отбора точно сега и приемам временно решението", каза Сайто и допълни, че не изглежда логично да не е разбрал как така препаратът е попаднал в тялото му. Това е първият положителен тест в историята на японския олимпийски спорт.
Спортният арбитражен съд (КАС) пък потвърди, че 21-годишният японец е със спрени състезателни права, докато не приключи разследването.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"