Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Новата песен на МЗ

Аида Паникян

14. Февруари 2018 , брой: 31   639   0Лъсна поредната лъжа на властта - онези 28,5 млн. лв., които здравният министър обеща на общинските болници, всъщност не са им преведени. А може би и няма да им бъдат преведени. Ситуацията с въпросните милиони, за които обществото знае, че общинските болници ще получат, прилича на анекдот: някой взема от собственото ти портмоне 5 лв. и после ти ги... "подарява". И съвсем между другото, май няма да има и обещаното увеличение на цените на клиничните пътеки, с които основно работят общинските болници...
Иначе МЗ, управлявано почти изцяло вече от финансисти, които очевидно се подчиняват на бившия си шеф - финансовия министър, си пише на килограм оздравителни планове. Поредният се пише за Националната кардиологична болница, чието детско отделение е заплашено да спре работа заради недостиг на медицински сестри. Без да види гредата в своето око, с цялата си наглост МЗ, в лицето на зам.-министърката, се впечатлява от сламката в очите на болниците - все едно дали са общински или държавни. И новият ръководен екип на ведомството отново манипулира обществото с познатото обвинение за "лош мениджмънт". А мигар е възможен добър мениджмънт при всевъзможните лимити и възкресените копи-пейстнати петърмоскови медицински стандарти, паднали в съда? Защо, господа управляващи, се опитвате да баламосвате хората? Защо не си признаете, че смъртта не само на общинските, но и на държавните болници, та дори и на диспансерите, започна от 2010 г. Годината на постната пица на Симеон Дянков. Годината на първите откраднати от НЗОК пари - 1,4 млрд. лв., събирани 10 години от здравните вноски на хората?
А къде е визията на управляващите вече 9 години от ГЕРБ за развитието на българското здравеопазване? Защото не е въпрос на плурализъм и демокрация всеки от седмината министри да има свое собствено мнение как да се развива една толкова важна сфера от националната сигурност на страната.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"