20 Април 2024събота12:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Честито, баджанак!

/ брой: 31

автор:Ева Костова

visibility 1513

Увеличиха заплатите! Не моята, а на баджанака. Той е депутат, но нали у нас всеки е баджанак на някого... И сега той взема 3540 лева, вместо досегашните 3243 лева. Оня ден май пак получи повече пари, вече не помня колко точно, на фишчето му тлъстее редовно за разлика от моето, дето все слабее. Така е защото методиката за неговата заплата е далеч от нашата методика - равна е на три средни заплати в обществения сектор. С нея и един, дето не е стъпвал в парламента, си е "заработил" 30 бона. Защо ли премиерът не се намеси по свой образ и подобие и за народеца. Но се съмнявам, защото и неговата заплата порасна и той надали ще смени методиката. Още повече, че средната заплата в министерствата например в края на годината е рипнала в сравнение с предишното тримесечие. Това иде да покаже, че фирми и ведомства са развързали кесията за бонуси и други благинки за своите служители. В резултат скача и средното възнаграждение - 1123 лв., а след него идва и заплатата на баджанака. Миналата година никой не чу трезвия призив на БСП - още от първия ден на този парламент, да спрат да растат за 4 години възнагражденията на нашите елитни мъченици на делото, та да види народът, че отговорността за тежкото ни време на непреходния преход е поделена с неговите избраници. Да бе! 
Та, Борисов и министрите пак намазаха. Намазаха и заместниците на заместниците, разни ми ти началници на кабинети - все баджанаци и братовчеди от клана ГЕРБ. Пак по една методика, измислена за верни хора и партийни величия. Нас, обикновените, ни една методика не ни лови, затова само опашката пред арменския поп расте.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ