26 Април 2024петък19:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ консултира пациенти с диабет тип 2 и затлъстяване

Турският специалист дава съвети на отворени врати в София

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 93

Проф. Д-р Гьокхан Яджъ пристига у нас, за да се срещне с пациенти, които се нуждаят от хирургическо лечение на наднормено тегло и диабет тип 2. Консултациите със специалиста с над 25-годишен опит са безплатни и ще се проведат на 22 февруари в централния офис на болница Гювен Анкара в София (бул. "Цар Освободител" 14, сграда Ландмарк, етаж 5), като записванията трябва да се направят предварително на тел. 0890187777.
Проф. Д-р Гьокхан Яджъ е завършил Военномедицински факултет Гюлхане. Бил е научен сътрудник в Университет Мадисон, Уисконсин, САЩ, Отделение по трансплантация. През 2005 г. е обявен за почетен член на престижния университет. През 2010-а завършва курс по роботизирана хирургия Да Винчи в Страсбург, Франция, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия. Яджъ специализира и в Медицински център АСАН, Южна Корея по Програма за Трансплантация на черен дроб жив донор.
Лекарят от престижната турска болница Гювен Анкара е специалист по Обща и Онкологична хирургия, трансплантации на органи, метаболитна и бариатрична хирургия. В болница Гювен Анкара през 2015-2016 г. са оперирани над 400 пациента с наднормено тегло. 100% от оперираните са свалили излишните килограми.
При 80% от хората, страдащи от диабет тип 2, се забелязва и проблем с наднорменото тегло. Всички въпроси, свързани с тези проблеми, могат да бъдат отправени към турския специалист на отворени врати в София на 22 февруари.
Д-р Яджъ е водещ отделението по Бариатрична и метаболитна хирургия на Гювен Анкара. Той е специалистът, който преди повече от две години оперира режисьора Люси Иларионов, отслабнал драстично след интервенцията. Иларионов, освен наднормено тегло, имаше и диабет, кръвната му захар беше стигнала над 17, но в следствие на операцията успя да се нормализира и да премахне болестта.
"Дефиницията на диабета е повишена стойност на глюкозата в кръвта над нормалните нива. Високото ниво на кръвната захар чрез обръщението в тялото би могло да навреди на някои от тъканите или органите и последствията от тези вреди в дългосрочен план биха могли да бъдат смъртоносни", коментира проф. д-р Яджъ. При пациентите, страдащи от затлъстяване и диабет тип 2, целта на метаболитната хирургия е да подобри високото ниво на кръвната захар и останалите метаболитни нарушения. По този начин се възпрепятстват усложненията, които биха могли да бъдат предизвикани от диабета, и се осигурява по-здравословен начин на живот за пациентите в дългосрочен план. От друга страна, не всеки би могъл да е подходящ за тази операция.
"Възрастта на пациента, физическата му форма, историята на здравословното му състояние и наличният инсулинов резерв имат голяма роля за успеха на операцията", казва специалистът от Гювен Анкара. Дали пациентът е подходящ за метаболитната хирургия - се оценява от мултидисциплинарен екип, в който взимат участие експерти със специализация в лечението на диабета, специалисти по ендокринология, анестезиолози и диетолози.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ