25 Април 2024четвъртък14:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Владо Николов взе реванш след обрат срещу ЦСКА

/ брой: 32

автор:Владимир Николов

visibility 296

Президентът и треньор на Левски Владимир Николов най-накрая взе частичен реванш от ЦСКА. Във волейболното вечно дерби "сините" обърнаха драматично "червените" с 3:2 гейма (-21, -25, 23, 19, 15) в изтеглен мач от XIX кръг на Суперлигата. Това бе първа победа за левскарите в сблъсъците с "вечния враг" след повече от 4 години. Те обаче бяха много близо и до изразителна загуба, след като губеха с 0:2 гейма, а в третия изоставаха с 14:16 и 18:20. Стигна се до 23:23, след което Пламен Шекерджиев изстреля топката в аут, а впоследствие капитанът на домакините и бивш играч на ЦСКА Смилен Мляков направи единична блокада и спаси тима от катастрофа. В четвъртия играчите на Николов живнаха и пратиха сблъсъка в тайбрек. В него Левски дръпна с 8:6, но след 2 грешки на реферите "червените" изравниха и дори поведоха с 13:12. Левскарите обаче показаха по-здрави нерви и воля за победа и измъкнаха успеха със 17:15 след успешна атака на Мляков и аут на Венцислав Георгиев. 36-годишният Мляков бе най-резултатен в мача с 28 т. Руският диагонал Евгений Баннов добави 17 т., а Гордън Люцканов и Теодор Богданов по 14. За тима на Александър Попов 20-годишният диагонал Шекерджиев, който е един от най-обещаващите ни играчи, заби 17 т. Тодор Костов завърши с 15, а бившите левскари Красимир Гайдарски (12), 43-годишният капитан Ивайло Стефанов (11) и 39-годишният Христо Цветанов (8) не успяха да донесат победа на "червените". Дългогодишният блокировач в националния отбор за пореден път игра на непривичния за него пост на посрещач заради кадрови проблеми в ЦСКА. Противно на очакванията "вечното дерби" се игра пред само 500 зрители в зала "Универсиада", защото от съображения за сигурност не бе допусната агитката на "червените".
"Двубоят беше равностоен, но мисля, че ключови бяха грешките, които те допуснаха. Доволен съм, но с оглед на здравословните проблеми на ЦСКА 3:0 или 3:1 повече би ни прилягало. Все пак победата е победа", каза Николов.
"Във волейбола това често се случва, ние загубихме темпото си, а Левски след няколко спечелени "наши" точки в края на третия гейм обърна развоя на мача. Не мога да съм недоволен, защото не играхме лошо", обяви колегата му Александър Попов.
ЦСКА остана трети в класирането с 13 победи и 44 т., а "сините" запазиха 6-о място с 11 успеха и 33 т. До края на редовния сезон двата тима имат още по 3 мача.



43-годишният капитан на ЦСКА Ивайло Стефанов забива през двойна блокада на Левски, който спечели вечното дерби във волейбола с 3:2 гейма
Снимки БГНЕС
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ