29 Март 2024петък08:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кабинетът налива още 125,5 млн. лв. в столичния транспорт

/ брой: 32

автор:Ростислава Иванова

visibility 872

Столичната община да получи допълнителна безвъзмездна финансова помощ от близо 125,5 млн. лв. за развитие на интегрирания градски транспорт, реши вчера правителството. Поредните средства за София ще бъдат осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж", като еврофинансирането е близо 107,4 млн. лв., а останалите пари ще са от Столичната община. Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси, надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време. Предстои да започнат дейностите по рехабилитация на няколко трамвайни отсечки, включително по бул. "Цар Борис III" и купуването на 13 нископодови съчленени трамвайни мотриси.
Кабинетът отпуска допълнително и 1,351 млн. лв. на външното министерство за преместване на офиса на постоянната делегация на България към НАТО в новата сграда на Алианса в Брюксел. Средствата са за компютърна и комуникационна техника, изграждане на мрежи за обработка и информационен обмен и обзавеждане.
12 120 британски лири в левово изражение пък се предоставят на просветното министерство за заплащане на двете годишни вноски за обучението на българина от ромски произход Марсело Илиев в Cambridge School, Великобритания.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ