Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Кабинетът налива още 125,5 млн. лв. в столичния транспорт

Ростислава Иванова

15. Февруари 2018 , брой: 32   103   0Столичната община да получи допълнителна безвъзмездна финансова помощ от близо 125,5 млн. лв. за развитие на интегрирания градски транспорт, реши вчера правителството. Поредните средства за София ще бъдат осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж", като еврофинансирането е близо 107,4 млн. лв., а останалите пари ще са от Столичната община. Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси, надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време. Предстои да започнат дейностите по рехабилитация на няколко трамвайни отсечки, включително по бул. "Цар Борис III" и купуването на 13 нископодови съчленени трамвайни мотриси.
Кабинетът отпуска допълнително и 1,351 млн. лв. на външното министерство за преместване на офиса на постоянната делегация на България към НАТО в новата сграда на Алианса в Брюксел. Средствата са за компютърна и комуникационна техника, изграждане на мрежи за обработка и информационен обмен и обзавеждане.
12 120 британски лири в левово изражение пък се предоставят на просветното министерство за заплащане на двете годишни вноски за обучението на българина от ромски произход Марсело Илиев в Cambridge School, Великобритания.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"