28 Март 2024четвъртък12:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Честта на пагона ли?

/ брой: 32

автор:Георги Георгиев

visibility 1539

Нали от криминалните романи и филми ни учат, че потенциалните престъпници са тези, които имат мотив, имат интерес за извършването на едно или друго деяние. Единствените, които имат интерес от получаването на вътрешна информация за работата на БСП, било на местно или национално ниво, са нейните политически противници. Други лица, които да имат полза от това, какво се говори на заседания на структурите на БСП, обективно няма, а единствената партия, която е реален противник на социалистите, е ГЕРБ.
Изявлението на Сотир Цацаров, че шуменската дирекция на полицията е поискала от "Позитано 20" много повече от това, което е било нужно на прокуратурата, без тя да има нужда от тази информация, е изобличаващо само по себе си. Дали това се е правело от незнание или нарочно, да си установява вътрешната проверка в МВР, макар че в тези случаи резултатът е предрешен. Кой полицейски началник ще си признае, че е действал като маша в ръцете на политици? А в случая с Шумен, много намирисва точно на такава поръчка, защото какъв интерес могат да имат униформените от съдържанието на всички протоколи и присъствени списъци от заседания на Общинския съвет на БСП за цяла година? Точно никакъв. Главният прокурор потвърждава това с думите си.
Обаче политическите опоненти на БСП в града, ако се докопат до този масив, ще извадят дивиденти. Ще могат да знаят какви са настроенията сред актива, кои хора в града са активни членове на партията, кой какво за кого е коментирал и друга такава информация, която би била много полезна в предизборна, и не само, ситуация.
Тези съмнения към полицията не са на празно място. Именно по времето на ГЕРБ униформените се превърнаха в изпълнители на шумни, но зле скроени показни и безплодни акции, в т.ч. срещу политици от БСП. Да си спомним само случаите с варненския лидер на БСП Борислав Гуцанов и с бившия зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Да не говорим за т.нар. Цецомобил, автомобилът, оборудван с подслушвателна апаратура, който по данни на БСП е би използван за следене на политически лица, очевидно не в полза на законността, а в неин ущърб. Този случай и участието на Цветан Цветанов в него бяха заметени, което е срамно и позорно, но е факт. Съвсем наскоро, покрай на убийството на приближения до ГЕРБ великотърновски бизнесмен Петър Христов, пък научихме как този човек е имал едва ли не пълната власт върху местната полиция. Да не говорим за най-пресния случай с кмета на Септември, който се оказа, че има документи от ДАНС, които биха му били полезни при едни избори.
Тези данни са достатъчно фрапиращи, за да породят широко обществено недоволство, а не само реакция на БСП. Обаче на обществото не му дреме. Е, докато няма бурна, мащабна реакция срещу произвола и репресията, няма да се оправим. Една БСП не стига.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ