26 Април 2024петък14:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Андершинови приказки

Мара Пепеляшка

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 31

Истината е, че, като побягнала от бала, Мара Пепеляшка си загубила не прочутата кристална обувчица, а сутиена. И то не случайно, а по съвет на нейната хитра леля. Тази леля се казвала Милка Карагьозова, която правела магии с годишни данъчни отчети и за бизнесмените в околността тя била най-добрата фея. 
- Изпускаш си уж случайно сутиена на стълбището и изчезваш! – казала тя на Мара. – Боре Принцо си пада по гръдни обиколки, а ти с твоите мерки няма начин да не го побъркаш.
Този Боре в началото на демокрацията си бил една най-обикновена мутра на име Боре Пиринчо и се занимавал с покупко-продажба на цветни метали. Обаче, след като научил азбуката, влезнал в групата на мутрите-културни дейци и станал Боре Принцо, бизнесмен от развлекателния бранш. Започнал с конкурси за миски – това “Мис “Градска мобилност”, “Мис “Печено пиле”, “Мис “Наша кофпомпа”, “Мис “ВиК” и още, и още, са все негова работа. Купил си той вестник телевизия, радио, друга телевизия, друго радио, друг вестник, захванал да организира чалга концерти и попфолк надпявания, а накрая уредил и общобългарско състезание за най-красива баба и най-привлекателен пудел. Не минавало седмица да не отпечатат негово интервю и да не го покажат я в някой сутрешен блок, където той говорел загрижено за културното равнище на българина, обяснявал на народа, че все повече и повече изпростява и настоявал институциите да се обърнат с лице към просветата, като отпуснат още пари на бизнесмени, като него... Бе, голямо добрутро!
И ето, намерил Принцо сутиена на Пепеляшка, взел го в ръцете си и се спрял като ударен от гръм - не, не, не го пробола стрелата на Амура! Принцовете се влюбват в пепеляшки само в приказките. Днес живеем в пазарна икономика! 
Спрял се, значи, Боре Принцо, светнали му очите, разтреперили се ръцете му и пот оросил красното чело: Ще направи телевизионно състезание! Да, да, голямо телевизионно състезание! “Биг цицер”! Или “Влез в чашките ми!”! Или “Циц айдъл”! Или “Едни гърди напред”! Или нещо такова... Всяка вечер в най-гледането време! С есемеси, интервюта, водещи и журита от културни дейци, които ще разказват за женската гръд в поезията на Байрон и Дебелянов, доктори мамолози, които ще показват напречен разрез на млечна жлеза и заслужили археолози, който ще говорят за размера на циците при траките... И, разбира се, полкове кандидатки, които ще пробват сутиена пред камерите и ще се борят за голямата награда... Яка пара ще падне!
Направил Принцо състезанието, потекли есемес след есемес, задръстили се екраните на телевизиите му от реклами, напълнили се вестниците му със снимки на разгологърдени състезателки, побъркала се България цици да коментира и мери...
Разбира се, ендът е хепи, победителка станала Мара Пепеляшка! Спечелила тя паричната награда и не само се оженила за Боре, а и станала най-известната родна чалгадива. Артистичното й име било “Цицелия”, а големият и хит бил парчето със сюжет от просветата и образованието -  “Който се учи той ще сучи”...
     

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ