27 Април 2024събота01:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 34

Поредният чувствителен скок в заплатите на министри и шефове на държавни агенции възмутиха българите. Традиционното "гледане в чуждото канче" доведе до доста крайни изказвания, провокирани от далеч нерадостното битие на средностатистическия българин.


- Абсолютно безобразие!!! Некадърните държавни чиновници взимат повече пари от шефовете на фирми в реалния сектор! Ама в частния бизнес трябва да ги изкараш, не е лесничко, като да се смуче от държавния бюджет. За пенсионерите с по 200лв. пенсия и 40 годишен стаж въобще не ми се отваря дума. Горките хора, обрани от самозабравили се бюрократи и мафиоти
- Държавните служители да не реват,че им са малки заплатите,защото като дойдат изборите пак за Тиквата ще гласуват и ние страдаме заради тях. Така трябва да бъде,да са ви малки заплатите,докато тиквите ви уврат за кого да гласувате.
- Ето така средната заплата ще стане 1500 лв.!!! Ние ще оцеляваме в мизерията с 800, техните ще станат 20 000 и ще го докараме до 1500 лв. средно!
- за 7 бона на месец и аз ще обиколя Европа , даже с Меркел през ден ще се срещам ей така да си приказваме колко добре пазим границата с жандармерията!
- Тук при мен в Дания където аз живея депутатите и държавните чиновници ходят на работа с велосипеди или ползват обществен траспорт! А нашите...
- Когато стане въпрос за детски и пенсии няма пари,а за депутати,премиери,президенти и не знам още какви има пари. Мръсни боклуци. За това държавата се стопява,защото майките и бащите ни умират от глад,а заради ниските детски майките не раждат деца,но тези това не ги интерисува. Важното е техните гуши да са пълни,а народът.... Разликата между тези буклуци и онези при социализма е,че тогава даваха на хората,за да живеят горе долу добре,а сегашните са лакоми
- В съседна водеща статия пише, че по морето дават 3000лв на сервитьорите и 5000лв на готвачите. Депутатските заплати трябва да станат поне 15,000лв на месе,  не може да има толкова малко разлика с обикновените сервитьорчета!
- заплатата на депутатите е редно да е три пъти минималната пенсия за стаж и възраст, за да разберат как живеят хората, които са се трудили по 35-35 години.
- Всяка година от бюджета и от обикновения човек се губят и крадат примерно 5 милиарда лв. (повече са). От тях като рушвети, комисионни и лобистки кръгове депутати прибират поне 100-200 милиона. Заплатите на депутатите за година са 10 милиона лв.
Аз нямам нищо против да ги утроят и да вземат 30 милиона (~10 000 месечно на човек), но да натикат 20-на по затворите като в Румъния и да си спестим тези 5 милиарда, вдигайки си стандарта на живот поне с 20%. А както казах - повече са...
- па да са живи и здрави, моята чиста заплата е 570лв. Важното е че осигуровките се увеличиха от 1.01., за да може да осигурят по-високи заплати на управляващите. Ние сме измислили анти-социализъм - взимаме от най-бедните, за да даваме на най-богатие. Гениално и очевидно много ефективно.
- Докога народе, докога ще живеем с 500 600 лева месечно , а тези ще ни обират? Докога? Който и да дойде все търпим, кога ще се надигнем най - после?
- Айде бе, в България има два типа хора - хищници и тревопасни. Едните си живеят живота, имат бизнеси, имат големи доходи, другите работят за по 500-600 лева и постоянно се оплакват
- Как да ви обясня, че не това е проблема на държавата. Проблема е че те въобще не разчитат на тези заплати.. а на това да си въртят далаверите като политици.. от там всъщност изкарват парите си. Ако не правят такива неща, а мислят за благото на държавата, съм съгласен да взимат 3-4 пъти по-високи заплати.
- Имам едно предложение :българският народ да инициира референдум за определяне на заплатите на всички политици,а те да са минималната работна заплата плюс процент за свършена работа.Едва тогава ще разберем кой е истински патриот и мисли за народа си.
- Във фирмата, в която работя има хора с пъти-по големи заплати.Не виждам нищо нередно и ненормално в размера на депутатската заплата.
- Не е лошо да взимат големи заплати, но да вършат това, за което сме ги избрали и да работят така, че и нашите заплати да се вдигат и да може да си позволяме нормален стандарт на живот
- Мен ме притеснява, ако съвсем им приравним заплатите с нашите - няма ли да започнат да крадват от тук-от там в пъти повече.... Подозирам, че тогава вече съвсем ще стане страшно!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ