29 Март 2024петък11:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бьо с първа титла, Фуркад без медал

Неточна стрелба прати Илиев 19-и на 20 км, Анев остана 25-и

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 18

Невероятна драма се разигра в индивидуалното състезание на 20 км в мъжкия биатлон  в ПьонгЧанг. Първа олимпийска титла заслужи Йоханес Тингес Бьо (Нор), който допусна 2 грешки в стрелбата, но измина дистанцията за 48:03,8 мин. Само на 5,5 сек. пък изпусна златото хърватинът Яков Фак, който се състезава за Словения. Той стреля без грешка, но бе по-бавен в бягането. С бронз се окичи също безгрешният на рубежа австриец Доминик Ландертингер, който финишира на 14,2 сек. след шампиона.
Олимпийският шампион в дисциплината от Сочи 2014 и първенец в преследването от ПьонгЧанг 2018 Мартен Фуркад водеше по убедителен начин в класирането до влизането си на 4-ата стрелба от положение прав. Той обаче сбърка при последните си 2 изстрела и така пропиля шанса си дори за медал. Французинът финишира 5-и с 42,4 сек. изоставане. Олимпийският шампион от Ванкувър 2010 Емил Хегле Свендсен (Нор) остана на 10-о с 3 грешки и на 2:22,1 мин. след Бьо. 19-и завърши Владимир Илиев. При по-добра стрелба троянецът можеше да се пребори дори за медал, след като всеки пропуск носи по 1 наказателна минута, а не наказателна обиколка от 200 м в "кошарата". Красимир Анев допусна само една грешка на рубежа и финишира 25-и на 2:38,0 мин. 25-годишният дебютант на Олимпиада Димитър Герджиков остана 43-и след също 3 грешки и на 4:08,2 мин. Той изпревари световния шампион Лауел Бейли (САЩ), който остана 51-ви. Антон Синапов е 71-и след 5 грешки и изоставане от 6:44.6 мин.
Илиев и Анев не се класираха за участие в масовия старт в неделя.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ