Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Спорт

27 наши боксьори на 69-ия "Странджа"

Владимир Николов

16. Февруари 2018 , брой: 33   133   027 състезатели ще представят България в 69-ото издание на традиционния боксов турнир „Странджа“. Най-старото международно състезание по бокс в Европа за първи път ще се продължи цяла седмица от 19 до 25 февруари в зала "София". Билетите са с цена 5 лв. за елиминациите, 7 за полуфиналите другата събота и по 10 лв. за финалите в неделя. Заявки са подали над 200 боксьори и над 100 боксьорки от 34 държави. Конкуренцията при дамите е по-силна, като във всички категории на ринга ще се качат медалистки от европейски, световни първенства и олимпийски игри.
„Радостното е, че в три категории ще имаме по 3 състезателки. Всички момичета са добре подготвени и „Странджа“ ще е добра проверка преди европейското и световното за жени“, сподели старши треньорът на националките Петър Лесов, олимпийски шампион от Москва 1980.
„Ще видите нови и по-различни боксьори на „Странджа“ – по-силни и по-технични. Надявам се да вземем и повече медали“, защити подмладяването на състава кубинският треньор на мъжете Жоел-Солер Арате.
„Мъжете нямат големи първенства тази година, но това не означава, че няма да се готвят на пълни обороти. Шестима национали ще участват в WSB сериите, продължаваме с боксовите вечери от Националната лига през юни, октомври и декември. Ще изпратим 7 мъже и 5 жени на европейското до 22 г. в Румъния през март. Обмисляме мачове с Англия, Украйна или със световен сборен отбор“, обяви шефът на БФ Бокс Красимир Инински.
Съставите за „Странджа“:
Мъже
52 кг: Даниел Асенов и Тинко Банабаков; 56 кг: Боян Асенов; 60 кг: Кирил Русинов;
69 кг: Петър Драганов, Николай Коев, Роберт Чамасанян; 81 кг: Благой Найденов и Пламен Петков; 91 кг: Радослав Панталеев, Кристиян Димитров и Иван Мечков; +91 кг: Петър Белберов и Александър Георгиев (Треньори: Жоел-Солер Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров).
Жени: 48 кг: Севда Асенова; 51 кг: Еми-Мари Тодорова, Габриела Димитрова и Венелина Поптолева; 54 кг: Розалия Пайчева, Стойка Петрова и Златислава Чуканова;
57 кг: Станимира Петрова, Деница Елисеева и Пламена Иванова; 60 кг: Аслъхан Мехмедова; 69 кг: Мелис Йонузова; 81 кг: Михаела Николова (Треньори: Петър Лесов, Веселин Тодоров, Младен Сталев и Ангел Тодоров).

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"