26 Април 2024петък21:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Музика от филмите за Джеймс Бонд изпълнява Софийската филхармония

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 56

С какво е специална музиката от филмите за Джеймс Бонд? Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров ще ни покажат на 18 февруари в зала "България". В концерта, посветен на Агент 007, ще вземат участие Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев. Заедно с някои от най-популярните песни от филмовата поредица ще прозвучат и 2 симфонични сюити и оригиналната тема на Бонд, написана от композитора Монти Норман за "Доктор Но" (първия филм от поредицата) и добила световна  популярност още тогава.
"По времето на създаването на първия филм симфоничните оркестри в Холивуд са имали специфично звучене, което отдавна не съществува, но е запазено в саундтраковете на всички следващи филми. Това е причината публиката да възприема по-емоционално музиката - този специфичен звук и скритата тема, която се повтаря навсякъде. Софийската филхармония знае тайната на това звучене", споделя маестро Найден Тодоров. И допълва, че любимата му песен от филмите за Бонд е "Skyfall" - не само заради красивия тембър на Адел, но и заради факта, че е идеалното съчетание от прекрасен глас, модерни инструменти и симфоничен оркестър.
И понеже за Джеймс Бонд всички детайли са важни, маестро Тодоров ще излезе на сцената със специални ръкавели с инициалите 007, информира Кремена Николова-Флор, експерт реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ