24 Април 2024сряда10:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Икономист:

ЕК проверява за колко време се възстановява ДДС на фирмите

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 46

Европейската комисия (ЕК) ще проучи процедурата по възстановяване на данък добавен стойност (ДДС) на фирмите в държавите от общността. Проверката ще покаже дали тя съответства на европейското законодателство, става ясно от съобщение на Брюксел. През следващите осем месеца данъчните разпоредби във всяка държава членка ще бъдат проверени, за да се гарантира, че процедурите за възстановяване позволяват на фирмите бързо и лесно да възстановят данъчни кредити както в собствената си страна, така и в други държави от общността. Брюксел ще проучи времето, необходимо за приключване на процедурите във всяка страна, както и всички ненужни препятствия в системата, които могат да създадат финансови рискове за бизнеса. След края на проверката комисията може да реши да започне процедури за нарушения в случаи на неспазване на правилата. Проверката е част от усилията на ЕК за създаване на единна ДДС зона, при която административната тежест за бизнеса, по-специално за микропредприятията и малкия и средния бизнес, ще бъде драстично намалена.
През януари Европейската комисия предложи нови правила, които дават повече гъвкавост на държавите членки да определят ставките на ДДС и създават по-благоприятна данъчна среда за растежа на МСП.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ