17 Май 2024петък11:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вечери на национални кухни в "Черешката на тортата"

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 90

Вечери на национални кухни дефилират в новото меню на предаването "Черешката на тортата", което се излъчва по Нова тв всяка делнична вечер от 20,00 ч. Седмицата ще започне с кулинарните умения на Гери Дончева, която ще изненада гостите си със 7-степенно меню, вдъхновено от Венеция. Фегато ала венециана, полента, брускети с домашно приготвен хляб, прошуто с моцарела, италиански вина и домашен италиански сладолед са част от блюдата, които ще погалят небцето на участниците. Във вторник вечер кулинарни умения ще демонстрира бившата народна представителка Петя Раева. Тя ще погали вкусовите рецептори на гостите си с многопластово меню, изкусно съчетаващо традиционни български ястия с лек средиземноморски полъх. Руска кухня очаква участниците в третата вечер, когато домакин ще е пиарът на звездите Наско Лазаров. Той ще стимулира апетита на присъстващите с напитката "Тархун", с изобилен асортимент от салати, хайвер и уха. В четвъртък актрисата и модел Анна-Мария Чернева ще очарова гостите с червен дрескод и 4-степенно меню със свежа салата, предястие с гръцки привкус, деликатно пикантно основно и сезонен десерт. В петък домакин е Станимир Гъмов. Неговият артистичен дух и любовта към българските ястия ще допълват хумористичния замах в кухнята. Ото фон бис Марк, мамалига и популярен български десерт са част от ястията в 5-степенното меню на актьора.
Кой ще спечели адмирациите на шеф Манчев - ще стане ясно на 23 февруари.



Станимир Гъмов, Петя Раева, Анна-Мария Чернева, Гери Дончева и Наско Лазаров ще покажат кулинарните си умения

По-високи пенсии и вдовишки надбавки

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 91

Кой плаща билбордовете на Григорова и Манолова?

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 91

Държава се управлява с мисъл за хората

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 2

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ