29 Март 2024петък08:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Памет

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" с беседи за "Паметта на Левски днес"

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 75

Всяка година на 19 февруари се прекланяме пред подвига и саможертвата на най-великия син на България - Васил Левски.
Във всяко българско сърце живее споменът за Левски, който не избледнява в годините. Името му е синоним на безкористна служба на народа, на жертвеност, на безгранична смелост и пълна отдаденост на борбата за освобождение. Животът, делото и личността му вдъхновяват и обединяват поколения българчета, учат ги да обичат България.
 На преклонението пред подвига на Апостола на свободата са посветени беседите под наслов "Паметта за Левски днес", които се провеждат от 19 до 23 февруари 2018 г. в Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" - Сливен, с ученици от първи до четвърти клас на СУ "Пейо К. Яворов" (по предварително уточнен график). Целта е децата да си припомнят за подвига на Левски, за неговите идеали, които всяко българско дете трябва да носи в сърцето си.
В беседите ще се включат и ученици от Професионалната гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков", които ще прочетат разкази, стихове, любопитни случки, посветени на нелекия, изпълнен с премеждия, живот на Левски.
Всички деца ще се включат и в анкета "С какво Левски е пример за мен".

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ