23 Април 2024вторник22:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Избори по български

/ брой: 35

автор:Марин Милашки

visibility 1071

Борислав Михайлов беше преизбран за трети път като председател на БФС. В това никой не се e съмнявал, след като се видя кои бяха основните му опоненти - Любослав Пенев и Ивайло Дражев. Интересното обаче е по какъв начин бившият вратар си подсигури четвърти пореден мандат. А отговорът е - с пари, натиск и машинации. Михайлов и екипът му проведоха избори типично по български. А опонентите му така и нищо не можеха да направят срещу разработената машина за печелене на власт и пари.
Схемата е позната и прилича на тази в политиката. Първо, по места отговорниците натискат отборите, че ако не гласуват за правилния човек, ще им спрат мижавите пари, а кметовете вече няма да помагат. Начинът да са сигурни в успеха е делегатите да върнат бюлетините с имената на Пенев и Дражев. За интегрална бюлетина въобще не можеше да се говори. Като капак на всичко през декември у нас дойде шефът на УЕФА Александър Чеферин, който се обяви за добър приятел на Боби и обеща, че централата му ще даде 3 млн. евро на БФС за терени, които да бъдат изградени по места. Парите ще бъдат разпределени с оглед изготвените проекти. Просто е да се сметне дали някой клуб ще получи одобрение за терен, ако не е върнал бюлетините на Пенев и Дражев. Никога.
Защо обаче Михайлов трябваше да предприема тези мерки? Явно доста го е страх, че ако падне от власт, наследникът му може да изкара кирливите ризи от управлението му. А тогава може и прокуратурата да се самосезира. Знае ли човек?
На конгреса малко се говореше за футбол, повече за управление. А това е най-важната част от работата на БФС. Но кой го е грижа? Явно никой. Важното е далаверата да върви. И няма значение, че футболните хора си подсигуриха още 4 години безвремие.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ