26 Април 2024петък22:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вицът за забогатяващия българин

/ брой: 35

автор:Аида Паникян

visibility 254

Българите забогатяват, внушават ни управляващите кажи-речи от година. Твърдението би било вярно, ако в понятието българи включват само себе си. Не и онези близо 2 милиона, които преживяват с по-малко от 314 лв. месечно, нито дори онези 3,253 млн. души, чийто доход е между 314 и 581 лв. Любопитно е как би преживял един министър с месечен доход от равностойността на минималната заплата - 510 лв. Не говорим за по-малко от 314 лв. Мантрата за богатеещия българин, внушавана ни от управляващите, е подсилена и с "данни" от увеличаващите се пари в банковите депозити. Но и това се оказа лъжа, защото се увеличавали депозитите само на най-богатите. Иначе 70% от българите нямат пари за спестяване.
Очевидно е лъжа и "гладът" за висококвалифицирана работна ръка, щом кажи-речи във всяко трето българско семейство има поне един човек, който работи в чужбина, а безработните са близо 190 хил. души. В същото време се оказва, че изобщо няма опашка от молдовци и украинци за работа в България. Тази "наплив" явно им се привижда на работодателите. Същите, на които им се привижда "скок" на безработни, ако бъде увеличена минималната заплата.
Странно е, че българският работодател (или поне представителите на работодателски организации) носи по-скъпи костюми и кара по-скъпи коли от европейските и американските си събратя, но съзнанието му на работодател е от времето на робовладелския строй. В това царство на сивата икономика обаче се оказва, че не искат да работят и хората от трети страни, за които очевидно работодателите си въобразяват, че се бедни и ще са склонни да им бачкат за по-малко и от 510 лв. Завидно самочувствие. Завидно е самочувствието и на управляващите, граничи дори с гьонсуратлък. Хвалбите за увеличената минимална пенсия или минимална заплата далеч не могат да осигурят на българина самочувствието на европеец. Още повече, като си спомни, че при първия кабинет на Борисов всички доходи и социални плащания бяха сложени във фризера. За близо 4 години. И днес отново се допуска цените на стоките и услугите многократно да изпреварват ръста на възнагражденията. Отново се допуска бизнесът да диктува действията на управляващите по отношение на пазара на труда. Как да повярва човек в някаква справедливост при такива управляващи? И защо ли бизнесът търси евтина работна ръка от трети страни, след като неотдавна стана ясно, че близо 1/3 от софийските клошари са висшисти? Очевидно трудно се управлява държава, в която интелигенцията и хората с умения и опит са натикани на най-ниското стъпало на обществената стълбица или са прокудени в чужбина, където знанията им са уважавани.
Затова и опитът на ГЕРБ да създаде притча за забогатяващия българин при управлението на ГЕРБ придоби измеренията на виц.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ