02 Май 2024четвъртък01:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Седмица на модата за първи път в Рияд

Революционното за Саудитска Арабия събитие ще се проведе между 26 и 31 март, слагайки край на дългогодишните забрани върху свободата на изразяване в страната

/ брой: 36

автор:Дума

visibility 21

Рияд ще е домакин на първата в историята Арабска седмица на модата. Революционното събитие ще се проведе между 26 и 31 март и дори вече има насрочено второ издание през октомври. Проявата в Саудитска Арабия е поредната положителна промяна, която слага край на продължилите десетилетия наред драконови мерки и забрани върху свободата на изразяване в страната. Новината бе потвърдена и от Арабския моден съвет, който отговаря за организацията на грандиозното дефиле.
"Първата Арабска седмица на модата в Рияд ще бъде нещо повече от събитие от световна класа. То е катализатор, чрез който вярваме, че модният сектор ще поведе други икономически сектори като туризма, гостоприемството, пътуването и търговията", заяви принцеса Нура бинт Файсал ал Сауд - почетен президент на съвета.
Позитивните стъпки се случват благодарение на Мохамед бин Салман - могъщия наследник на саудитския трон, който ръководи кампанията за реформиране на петролната зависимост на страната, разширяването на частния сектор и овластяването на жените. Само за няколко месеца той въведе нови закони, с които промени завинаги живота на жените в силно консервативната страна. Така те получиха правото да шофират, да присъстват заедно със семействата си на футболни мачове, да работят в ресторанти и кафенета, а отскоро и да започват собствен бизнес без съгласието на съпруг или роднина мъж.
От декември бе дадена и известна свобода на изкуството и развлеченията с откриването наново на киносалоните в страната. Привържениците на твърдата политика, които смятат кината за "заплаха за културната и религиозната идентичност", бяха в основата на поставянето им извън закона през 80-те години на миналия век. В края на 2017-а обаче техният глас беше заглушен и даден тласък на либерализацията.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ