Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

На конче с Левски

Велиана Христова

21. Февруари 2018 , брой: 36   495   0Искам да се отмени присъдата на Робеспиер, дадена му от трибунала, дето го е обезглавил. Искам да бъде реабилитиран Джордано Бруно, щото е изгорен невинен. Това добавям към искането на Сидеров да отменим османската присъда на Левски! Но преди да атакува с пиар бесилото, да беше попрочел колегата Сидеров някои документи за това колко общо има слугата Стойчо с пищова на Левски или за великата политическа реч на Апостола пред съда, който го бил съдил, видите ли, за прост криминал. 
Ни Робеспиер, ни Левски ще възкръснат обаче от днешните политически салтоморталета, щото историческите факти не се променят след 145 години по заповед на пиарите. А да отменяме присъди от отдавна несъществуваща държава е голо патриотарско тупане в гърдите - освен ако не признаем претенциите на съседите ни, че и сега сме част от Османската империя, на която те били наследници. Просто поредно политическо яхване на "кончето" Левски. Овесват Апостола по стените на кабинетите си, без да ги е срам, че ги гледа.
И както всички си другаруват с Левски, така никой не си мръдва пръста за реалното - да бъде доказано къде е гробът му. А е съвсем лесно - след като историкът и писателят Николай Иванов с подробно изследване на "забравените" архиви на Военноисторическия музей доказа, че Левски е бил погребан в старите християнски гробища на София, че има чертежи и писмени доказателства за това от 1894 г. и че акварел на художника Иван Иванов от 1909 г. изобразява параклиса и гроба на Апостола до него. ДУМА публикува всичко това още миналата пролет и намери акварела в Музея на София. След преместването на гробищата костите на българина-светиня са били разнасяни с познатото и днес нехайство, докато накрая бомбите над София са ги унищожили. А геодезисти вече измериха и изчислиха точно мястото на гроба - до тротоара отдясно на земеделското министерство. Под паважа е много вероятно да има следи от гроба и костици, а ДНК-то на Левски е установено още през 1973 г.
Ами, проверете, бе хора! Пет процента шанс да има, си струва!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"