28 Март 2024четвъртък11:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нов опит да се спаси скандалната пътека в столичния кв. "Дружба"

/ брой: 36

автор:Деси Велева

visibility 24

След над едногодишна битка за спасяването за пътеката, която свързва двата столични квартала "Дружба" 1 и 2, Столичната община предприема първите конкретни мерки за отварянето й. Главният архитект Здравко Здравков е внесъл доклад в Общинския съвет, в който предлага изменение на Подробния устройствен план в района за предвиждане на пешеходна алея, която да осигури комуникационната връзка. Докладът трябва да бъде окончателно гласуван в четвъртък. Промяната ще даде възможност, след като се предвиди пешеходна алея, теренът да се отчужди от общината и да може да се ползва от хората.
ДУМА припомня, че борбата на дружбенци започна преди повече от година, когато  скандалната пътека бе затворена от собственика на съседен терен. Оказа се, че тясната кална пътека попада в негов имот и мястото бе заградено. В момента старата пътека е част от двора на новопостроена двуетажна сграда, която обаче стои празна. Зелената площ също не се използва и е недостъпна. Хората от района излязоха на над 15 протеста в опит да защитят достъпа си до съседния квартал и близкия хипермаркет. В отговор на исканията им кметът на район "Искър" Ивайло Цеков тихомълком изгради нова пътека в близост. В момента обаче и тя се руши, тъй като през нея всекидневно минава тежка техника от близък строеж.

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ