26 Април 2024петък15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разградено мълчание

/ брой: 36

автор:Павлета Давидова

visibility 1341

В държавата на ГЕРБ всичко трябва да се случва, както ГЕРБ са си го решили. В противен случай се включва машината за натиск, която вече всички се убедихме, че има различни лица. Тя може да действа под формата на заплаха, полицейска или данъчна проверка, уволнение, дело, дори есемес или обаждане от най-висша инстанция - премиерска. Тази машина си действа вече близо десетилетие, ставайки все по-нахална и самоуверена. Понякога дори не претендира да е прикрита. Властта е тяхна, примиренчески шептят тук-там.
Уви, средностатистическият българин е свикнал да си мълчи, притиснат от безпаричие и безпомощност. Цялото това мълчание обаче май е напът да се пропука. Или по-точно да се разгради - като граничната ни ограда с Турция. Поне така изглежда покрай все по-истерясалото поведение на Цветан Цвтанов. Иначе безцеремонно спокойният зам.-председател на ГЕРБ напоследък включва фалцетно кресчендо всеки път щом чуе Елена Йончева или Румен Радев. И двете имена му влияят изключително вбесяващо, може би заради факта, че се радват на значително обществено доверие. Но повече го ядосват със смелостта си да изобличават гербаджийски гафове.
От десетина дни БСП и Йончева се опитват да научат какъв е резултатът от проверка, предизвикана по техен сигнал до ДАНС. Никой не казва толкова разгромяващи ли са констатациите за далаверите по границата, колкото БСП подозира. За тези десетина дни Цветанов и компания няма как да не са разбрали, че стената от мълчание, с която искат да обвият граничната бразда, е на път да бъде разбита. Просто защото и тази ограда, като всичко, построено от ГЕРБ, лежи на прогнили основи и калпави, но скъпи материали. Сигурно затова Цветанов става все по-остър в атаките си срещу Йончева. Просто още не може да преглътне факта, че някой не може и не иска да мълчи за поредния фалш гербаджийски. Май затова реши да поднесе пореден удар срещу имиджа на Йончева - била източила КТБ. Кой знае още колко престъпления ще й припише с типичния си маниер за "обосновано предположение", което после угасва в съда...
Мълчанието за гафовете и нарушенията на ГЕРБ се пропука. Любопитно още колко хора ще се осмелят да понесат пороя от насрещни обвинения на осъзнаващите, че се разпадат гербаджии. Освен това, на всички е ясно, че докладът на ДАНС за граничната ограда няма как да потъне в тишина. Мълчанието се разпадна като телена мрежа край браздата с Турция.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ