20 Април 2024събота01:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов съветва Фандъкова:

Който се разхожда с кола в центъра, ще си плаща

автор:Дума

visibility 420

Трябва Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра на София и който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече. Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерскисъвет днес.
Министерството на регионалното развитие сключи със Столична община договори за четири проекта за облагородяване на града. Те се финансират по ОП "Региони в растеж" 2014-2020г. и са на обща стойност 173,5 млн. лв.. От тях 151 млн. лв. е безвъзмездна финансова помощ, останалата част е финансиране от Столична община.
Кметът на София Йорданка Фандъкова се похвали пред журналистите: "Днес наистина е важен ден за София, за града ни, както разбира се и за нашия екип. И четирите проекта са важни за София. Единият е за 46 млн. лв. за обновяване на ул. "Граф Игнатиев" и сърцето на града – "Златна София". Вторият е за 125,5 млн. лв., с които ще се финансира изпълнението на втората фаза от проекта за интегриран градски транспорт".
Борисов, като бивш кмет, се изкуши да даде напъствия на наследничката си Фандъкова. "Аз считам, че вие трябва да започнете да мислите Столична община, колкото и да е непопулярно, при тези огромни инвестиции в градския транспорт. Едно време аз като станах кмет най-младият тролей Икарус беше по-стар от мен, да не говорим за трамваите - нямаше нито един трамвай нов, а автобусите също бяха стари Икаруси, нямаше нито един нов. Сега всичко е обновено и то по най-високи стандарти. Като постигнете вече да се уплътни и с метрото зоната, трябва да направите скъпа зона в София - центърът, така, както е в цяла Европа. Който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява и въздуха повече", обясни премиерът.
Той има и концепция къде трябва да се инвестират въпросните средства: "тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите".
Йорданка Фандъкова също обяви амбицията си да накара повече хора да ползват градски транспорт като мярка срещу мръсния въздух. Можело да се мисли и за по-скъпа зона за паркиране, но това засега не е на дневен ред.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ