27 Април 2024събота00:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Виртуозът Дейвид Гарет между "Металика" и Моцарт

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 44

Световноизвестният виртуозен цигулар Дейвид Гарет ще изнесе грандиозен концерт, част от световното си двойно турне "Explosive - Live" на 6 юни в зала "Арена Армеец". Суперзвездата, която пристига по покана на Продуцентска агенция "Арт БГ", и неговата супергрупа, ще представят пълната програма от двата последни албума на гениалния музикант, събрана в уникален спектакъл, правен специално за арени.
Предстоящият концерт предоставя уникалната възможност на почитателите на виртуозния артист да чуят най-новите му песни, в които той свири на електрическа цигулка. Специално за своя грандиозен световен тур Дейвид събира продукцията си от превърналите се в тотални музикални феномени албуми "Explosive" и "Rock Revolution" в мащабен, грандиозен спектакъл. Първата част от турнето има феноменален успех с продадените рекордни 300 000 билета и дава всички предпоставки за дори още по-успешна втора част, която ще мине през Аржентина, Бразилия, Полша, Прибалтика, Израел, Румъния и, разбира се, България.
Наричан Паганини на поп звездите и Джими Хендрикс на цигуларите, Дейвид Гарет е "Цигуларят на Дявола" на нашето време, интернационална суперзвезда, която магически смесва мелодиите на "Металика" и Моцарт. Окачествен като пионера в модерното "кросоувър" течение, както и като един от най-талантливите и виртуозни музиканти, Дейвид се чувства еднакво "у дома си", независимо дали изпълнява най-сложните класически композиции заедно с водещи световни оркестри и диригенти, или свири неостаряващите рок класики на мащабните и претъпкани стадиони.
Обожаван от милиони фенове по целия свят, Дейвид Гарет е продал милиони билети и е спечелил 23 златни и 16 платинени награди на най-разнородни музикални форуми в Хонконг, Германия, Мексико, Тайланд, Бразилия, Сингапур и много други. За албума "Explosive" само в рамките на няколко седмици е награден със злато в Германия и Австрия. Дейвид Гарет комбинира харизмата на рок звездата с виртуозността, присъща на най-талантливите класически инструменталисти на нашето време.


Снимка (R) Philipp Mueller

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ