28 Март 2024четвъртък23:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 31

"ХУДОЖНИК НА ПРОМЕНЛИВИЯ СВЯТ" от Казуо Ишигуро издава за първи път на български "Лабиринт". 1948 г., Япония строи наново градовете си след опустошителната за страната Втора световна война. Хората се опитват да преглътнат поражението и вече гледат към бъдещето. В залеза на дните си прочутият художник Масуджи Оно, загубил във войната жена си и сина си, запълва времето със своята градина, с двете си пораснали дъщери, със старите приятели по осветените с фенери тихи заведения. Но спомените го връщат към миналото, към живота му, белязан от възхода на милитаризма. И към въпроса за вината, за угризенията, за дълга и самотата в този толкова променлив свят.



"ЧЕРНИЯ ГУЩЕР" от Едугава Рампо издава "Слънце" в превод на Дора Барова. Това е разказ за съперничеството между частния детектив Акечи Когоро и кралицата на престъпния свят г-жа Мидорикава, известна в подземните среди с прозвището Черния гущер. Интригата между Черния гущер и Акечи Когоро се заплита, когато тя пристъпва към изпълнение на плана си да открадне безценния диамант Звездата на Египет, собственост на бижутера Ивасе Шобей. Тъй като единствено той знае къде се съхранява този диамант, Черния гущер решава да отвлече дъщеря му Санае и да я размени срещу диаманта. Мечтата на Черния гущер е да се изправи срещу най-известния частен детектив и да го победи.



"ДЕЦА НА СЕНКИ" от Мария Грипе издава "Емас" в превод на Ева Кънева. Двете полусестри Берта и Каролин са пред разрив. Каролин, безцеремонна и арогантна, продължава да играе ролята на младеж, нехаейки за нежните чувства, които събужда у младата собственичка на замъка "Розов дар" Русилда. Дълбоко разочарована от нея, Берта напуска замъка и се връща у дома, където намира нова, истинска приятелка - добросърдечната и вярваща Ингрид. Но тайната около произхода на нейната внезапно появила се "полусестра" не излиза от ума й. И тя тръгва на път да разбули миналото - имало ли е връзка между баща й и майката на Каролин, защо никой не й е казал?...



"МАЙСКИТЕ РОЗИ" от Дот Хъчисън издава "Милениум" в превод на Елена Павлова. Опасен сериен убиец преследва красиви девойки и броят на жертвите му расте. Той "подписва" покушенията си с откъснати цветя. Разследващите агенти от ФБР знаят, че тайнственият маниак отново ще излезе на лов и някъде в страната ще се появи труп на хубавица с прерязано гърло, положена върху олтар от рози. Сестрата на една от жертвите е сред предполагаемите цели на чудовищния ценител на красотата. Навън е зима, но скоро ще дойде май и преследването ще започне отначало. Готова ли е тя да изложи живота си на риск, за да помогне в разследването, преди розите да се обагрят в кръв?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ