27 Април 2024събота05:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп предложи учителите да преподават с пистолети

Сънародниците му обаче настояват за по-строг контрол върху правото на лично оръжие

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 304

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани, за да се избягват масовите убийства в училищата.
Това той заяви на среща в Белия дом с оцелели и родителите на жертвите от стрелбата неотдавна в училище в град Паркленд, щата Флорида.
"В очите на един маниак зоните без оръжия са покана: "Хайде да влизаме и да атакуваме"... Ако тези страхливци знаеха, че в училището има въоръжени хора, те нямаше да се опитат да се доберат до него", изтъкна Доналд Тръмп. Според него,  ако учителите имаха оръжие, те биха могли да предотвратяват по-ефективно подобни нападения. "Ако има учители, които знаят как да стрелят с огнестрелно оръжие, те могат много бързо... да сложат край на нападението... И ние ще обсъдим тази идея много сериозно. Учителите може да носят със себе си скрито оръжие. Бихме ги изпратили на специална подготовка", подчерта държавният глава. Той предложи също в училищата да бъдат наемани като охранители бивши военнослужещи, които знаят как се борави с оръжие.
Като аргумент за своето гледище президентът напомни също, че продължителността на такива атаки средно е около три минути, а на полицията й трябват 5-10 минути, за да дойдат на местопроизшествието. "Много хора ще бъдат против това предложение, но на мнозина то ще се хареса", каза още държавният глава. 
Ако се обобщи, Доналд Тръмп явно смята, че най-добрият начин за борба с масовите убийства в американските училища е не да се ограничат оръжията, а обратно - да се увеличи броят на лицата, които носят такова оръжие.
Стрелбата  в училището "Марджъри Стоунмен Дъглас" в Пакленд се случи на 14 февруари. Загинаха 17 души. Нападателят бе 19-годишният Никълъс Крус, който е бил ученик в училището, но е бил изключен от него заради лошо поведение. За извършване на престъплението той се в въоръжил с полуавтоматична пушка AR-15, която се използва от американската полиция и се продава в ловджийските магазини. Той имал със себе и голям брой патрони.
Миналата седмица започна процесът срещу Крус, той вече се призна за виновен.
След трагичното произшествие в САЩ с нова сила се разгоря обществената дискусия за ограничаването на производството и търговията с оръжия. Почти всеки двама от трима американци биха приели по-стриктни закони върху огнестрелните оръжия, показва социологическо проучване, проведено сред 1249 американци между 16 и 19 февруари. От тях 66% са благосклонни за по-стриктни мерки за контрол върху оръжията, докато 31% се против. От 2008 до 2015 година никога мнозинството на искащите по-сериозен контрол върху огнестрелно оръжие в САЩ не е надхвърлял 54 процента.



 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ