19 Април 2024петък15:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Четвърто поколение готви неочакваното

Самородни таланти с опит и истории от цял свят влизат в кулинарната надпревара MasterChef

/ брой: 38

автор:Альона Нейкова

visibility 788

Най-добрите хоби-готвачи четвърто поколение ще сътворяват неочакваното в кухнята от новия сезон на MasterChef. Кулинарното риалити ще се излъчва от 26 февруари, всеки понеделник и вторник, в 21,00 ч. по bTV.
Сред претендентите за голямата награда - общо 21 самородни таланти, са преподавател по народни танци, бивш военен и участник в множество мисии, геолог, готвил за нашите учени в Антарктида, екзотична маникюристка, както и дама, открила любовта към храната след тежка трансплантация. В оспорваната конкуренция ще се включат още 30-годишен юрист с впечатляваща физика и бизнес за "много пари", съпруга на милионер, обиколила света и владееща 3 езика, пожарникар от Бургас с вкус към японска кухня, най-голямата сестра в семейство с 6 деца и други силни характери с афинитет към готвенето и стремеж към победа. Само един от тях ще заслужи титлата "MasterChef", сумата от 100 000 лв., като към всичко това се добавя и курс в най-престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu в Лондон.
Към виртуозните готвачи - шеф Андре Токев и Петър Михалчев, се присъединява успешният ресторантьор и специалист по италианска кухня Лео Бианки, благодарение на когото шоуто ще е по-забавно на вкус и ще бъде подправено с щипка чуждестранен усет. Журито е подготвило за участниците интересни задачи, придружени от хлъзгав лед, безброй тръни и много капани.
"MasterChef България е емблематично предаване, което промени отношението на зрителите към качествената и здравословна кухня. Горди сме, че вдъхновяваме и останалите да развиват този телевизионен жанр. Четвъртият сезон е по-динамичен, с повече страст и емоция от всичко, което сме видели досега", коментира Маргарита Александрова, директор "Програма" на bTV Media Group.



Лео Бианки става част от журито с шеф Андре Токев и Петър Михалчев
Снимка BTV

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ