26 Април 2024петък16:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Де Хеа спаси Юнайтед в Севиля, Шахтьор пропусна да разбие Рома

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 23

Вратарят Давид де Хеа спаси Манчестър Юнайтед от загуба при визитата на Севиля в първия 1/8-финал на Шампионската лига. На "Рамон Санчес Писхуан" испанецът направи няколко решителни спасявания срещу сънародниците си и така "червените дяволи" си тръгнаха доволни. Момчетата на Жозе Моуриньо, които вървят втори в Англия, бяха мачкани от петия отбор в Ла Лига. Домакините с лекота създаваха положения и с лекота ги пропускаха. 27-годишният Де Хеа обаче за 19-и път този сезон опази мрежата си суха. Сега към вратата му бяха отправени 25 удара, от които 8 точни. В типичния за Моуриньо стил играчите на Юнайтед стреляха рядко към целта и завършиха само с един точен удар от 6 опита. В края пък острието на гостите Ромелу Лукаку все пак вкара, но попадението му не беше зачетено заради игра с ръка.
"Равенство с голове на реванша ще ни изхвърли от Шампионската лига, затова трябва задължително да спечелим. Очертава се сложен сблъсък. "Олд Трафорд" има нужда от още големи европейски мачове", каза Моуриньо.
"Севиля създаде най-опасните моменти. Защитавахме се добре, но нашите съперници контролираха топката и бяха по-активни. Що се отнася до моето спасяване след удара с глава на Луис Муриел, това беше много важен момент. Радвам се, че помогнах на отбора", заяви скромно Де Хеа. Стражът беше похвален и от треньора на Севиля Винченцо Монтела. "Създадохме толкова много положения и трябваше да отбележим поне 1-2 гола. Обидно е, че не вкарахме, но не може да се срамуваме от играта си. С този резултат изходът остава непредвидим. Де Хеа изигра невероятен мач. Беше просто великолепен", призна италианецът.
В другия 1/8-финал Шахтьор Донецк изпусна да разбие Рома след обрат и се задоволи само с 2:1. Срещата се игра на ст. "Металист" в Харков, защото "миньорите" не могат да използват своя "Донбас Арена" след военния конфликт от 2014 г.
20-годишният турчин Дженгиз Юндер (41) изведе гостите, но след вихрено второ полувреме украинците обърнаха мача с попадения на легионерите Факундо Ферейра (51) и Фред (71). "Вълците" се спасиха от разгромна загуба блягодарение на вратаря си Алисон Бекер, който отрази поне 4 голови положения. Така Рома записа 4-та загуба от 5 визити в Украйна и не успя да запази вратата си суха навън в евротурнирите за 26-и пореден път.
"Имаме опитни играчи, които допуснаха детински грешки. Отборът ми страда от липса на умение да запазва темпото и да показва добри отигравания в трудни ситуации", призна треньорът на Рома Еузебио ди Франческо.
"Рома е прекрасен отбор, мачът беше доста труден, особено през първото полувреме. Не успяхме да покажем своята игра, но причината за това е в съперника. За реванша вече ще сме набрали игрови ритъм", закани се наставникът на Шахтьор Пауло Фонсека. За тима му това бе първи официален мач за 2018 г., защото първенството в Украйна още не е подновено.

Резултати
Шампионска лига
Първи 1/8-финали
Севиля - Манчестър Юнайтед 0:0; Шахтьор Донецк - Рома 2:1 0:1 Юндер (41) 1:1 Ферейра (51) 2:1 Фред (71).

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ