25 Април 2024четвъртък23:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Звезди на спорта завършиха НСА

Биатлонистката Павлина Филипова стана магистър 20 години след 4-ото място в Нагано

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 57

Нaд 200 бaкалaври и мaгистри на Нaционалната спортна aкaдемия „Вaсил Левски“ получиха дипломите си на тържествена церемония в Многофункционалната зала. Сред тях по традиция изпъкваха елитни спортисти и треньори, надградили успешно спортната си кариера с висше образование в Академията.
Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова, Михаела Маевска и Цветелина Найденова, които спряха със спорта след като спечелиха бронзовите олимпийски медали в Рио де Жанейро 2016, талантите на класическата борба Николай Байряков - европейски бронзов медалист през 2017 г., и заел 5-о място на Олимпиадата в Рио, и Даниел Александров – бронз от еврошампионата в Рига 2016, както и Ангел Караньотов - четирикратен европейски шампион по супермото, двукратен световен вицешампион на нациите и 7-ми в света индивидуално за 2013 г., получиха бакалавърски дипломи. Първата българка - световен шампион по бокс Станимира Петрова, която завърши програмата "Спортен мениджмънт", не успя да присъства заради участие в спортен лагер. Неотложни ангажименти възпрепятстваха и друга от грациите ни Християна Тодорова, която също се дипломира в бакалавърска степен, но не присъства на церемонията.
Една от най-успешните български биатлонистки Павлина Филипова, която остана четвърта на Олимпиадата в Нагано 1998 и европейска шампионка (2006), завърши магистърската програма „Спорт за високи постижения“ и наред с другите звезди на българския спорт получи дипломата си лично от ректора проф. Пенчо Гешев.
Ректорът връчи свидетелствата и на отличниците на випуска. С пълно отличие се дипломираха магистрите от специалност „Кинезитерапия“: Емилиян Софрониев, Иван Иванов, Мария Софтова, Моника Заркова, както и техните колеги от специалностите „Физическо възпитание и спорт“ - Елизавета Маркова и от „Младежки дейности и спорт“ - Любослава Христова.  
Бакалаврите завършили с най-висок успех трите факултета на Академията са: Петко Тодоров (Учителски факултет, специалност „Физическо възпитание“), Белослава Неделчева (Треньорски факултет, специалност „Спорт“ – ски бягане) и Борислава Борисова (Факултет Кинезитерапия, туризъм и спортна анимация, специалност „Кинезитерапия“). 
В залата, горди с успехите на своите деца, присъстваха и много семейства, сред които бяха родителите на Ангел Караньотов - Ивайло Караньотов и Аня Пенчева, както и сестра му Петя Дикова. Церемонията завърши с най-дългоочаквания миг – символичното хвърляне на шапките, запечатан на стотици снимки и в сърцата на всички.



Бившият капитан на ансамбъла Михаела Маевска, вече помощник треньор в националния отбор, получи бакалавърската си диплома от ректора на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ