29 Март 2024петък15:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кънчо Стойчев:

Сделката мирише на корупция, Борисов замазва щетите

автор:Дума

visibility 450

Сделката за ЧЕЗ силно мирише на корупция и премиерът Бойко Борисов гледа да минимизира щетите. Това коментира пред Радио Фокус социологът Кънчо Стойчев. По думите му Теменужка Петкова подава оставка не за да няма съмнения в корупция, както обясни Борисов, а точно защото има нещо гнило в сделката. Подадената оставка не дава никакви отговори, тепърва предстои проблемът да бъде разгледан, а въпросите изчистени, добави анализаторът.
Борисов, с добрия си инстинкт, бързо и правилно гледа да минимилизира щетите. Със сигурност обаче ще има щети за правителството след този скандал, смята Стойчев.
Гафовете на кабине нагнетяват допълнително напрежение в обществото, където все по-осезаемо корупцията става наболяла тема, допълни той.

Междувременно Цветан Цветанов се опита да хвърли вината за шумния скандал отново върху опозицията. От БСП постоянно се опитват да генерират скандали, за да ни отклонят от най-важната тема - председателството, оплака се той пред журналисти в Симитли. Всякакви съмнения вече трябвало да са отпаднали, щом Теменужка Петкова си е подала оставката. Той отново повтори герберската теза, че правителството няма отношение към продажбата на ЧЕЗ и че сделката се наблюдава от регулаторните органи. КЕВР, КЗК и ДАНС трябвало да проверят случая.

Цветанов добави, че най-вероятно наследникът на Теменужка Петкова отново ще е от квотата на ГЕРБ. До сряда ще се постараем да обявим предложението си за нов министър на енергетиката, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ