25 Април 2024четвъртък16:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 51

Десетки пострадали при пожар в дискотека в Италия
Седемнадесет души бяха откарани в болница в с признаци на тежко отравяне с дим при силен пожар, избухнал в дискотека в северния италиански град Дезенцано дел Гарда, съобщиха местните власти в област Ломбардия. Състоянието на пострадалите не е критично и няма опасност за живота им. Други 52 души, които при избухването на пожара са били в дискотеката, са потърсили медицинска помощ в спешни отделения на местни болници. В сградата е имало неколкостотин души, които са били евакуирани с автобуси.


Жертва на бури в САЩ
Двама души загинаха при буря и торнадо в източния американския щат Кентъки, съобщи в туитър губернаторът на щата Мат Бевин. В някои райони на Кентъки бурята беше съпроводена с торнадо. Жертвите на стихията са шофьор, чиято кола била отнесена от водата, заляла мост, и 79-годишна жена, загинала в дома си, който се срутил при преминаването на торнадо. Опасност от торнадо бе обявена в няколко района на щатите Кентъки и Тенеси. 


Тойота и Хюндай изтеглят 110 000 дефектни коли в Северна Америка
Японската компания Тойота и южнокорейската Хюндай изтеглят в Северна Америка общо около 110 000 коли заради фабрични дефекти. Toyota обяви изтеглянето на около 65 000 пикапа модел Tundra и джипове Sequoia. При тези машини електронната система за контрол на стабилността може да се изключи по време на движение. Нyundai пък изтегля около 44 000 джипове модел Santa Fe, заради проблеми с волана, който е ненадеждно закрепен и може да се откачи от кормилната колона. Компаниите се задължават да отстранят дефектите безплатно. /БГНЕС


Рояк пчели изплаши мексикански град
Най-малко 24 жители на град Сапопан в западния мексикански щат Халиско пострадаха от нападението на рояк пчели. На помощ на хората се притекоха спасители, полицаи и пожарникари. "Беше доста агресивен рояк, пчелите жилеха дори през специалната екипировка", каза началникът на пожарната на Сапопан, Серхио Рамирес. Половината от пострадалите, включително трима пожарникари, са хоспитализирани. Не се посочва каква е причината за агресивното поведение на насекомите.




Хиляди служители в испанските затвори протестираха в Мадрид срещу намаляване на заплатите, недостиг на персонал и незачитане на  трудовите и синдикалните им права.
Снивка БГНЕС


Гръцки служител закрива счупен прозорец от централата на швейцарската фармацевтична комапния "Новартис" в Атина. Тази нощ членове на анархистката група "Рувиконас" изпотрошиха прозорци на сградата и я заляха с червена боя. Това стана дни, след като парламентът взе решение да извърши предварително разследване за участието на двама бивши премиери и 8 бивши министри в корупционна схема на компанията
Снимка БГНЕС


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 345

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 274

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ