25 Април 2024четвъртък09:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обертан с лично постижение

/ брой: 39

автор:Марин Милашки

visibility 521

Звездата на Левски Габриел Обертан записа лично постижение в Левски. За пръв път в кариерата си французинът вкара 2 гола в един мач. Той бе точен във вратата на Септември за победата с 4:1, а другите попадения за "сините" наниза зимното попълнение Станислав Костов.
Също така Обертан изравни постижението си за най-много голове за един отбор. За настоящия си тим той вече е с 3 попадения, след като и есента вкара пак на Септември. Досега той имаше 3 гола само за Бордо. За Манчестър Юнайтед нападателят няма дори 1 гол във Висшата лига, а за Нюкасъл има 2 в 58 мача.
В събота обаче героят бе Станислав Костов (29 и 57), който с глава вкара дебютните си попадения за столичани. Нападателят с №29 на гърба вече е с 8 гола този сезон, след като есента вкара 6 за Пирин. На Националния стадион той бе предпочетен на върха на атаката пред Серджиу Буш и оправда доверието на Делио Роси. "Сините" пък записаха 13-а победа този сезон и се доближиха на 6 т. от лидерите ЦСКА-Сф и Лудогорец. "Орлите" гостуват довечера на Ботев Пд.
"Доволен съм от Костов. Той разби мита, че централният нападател не трябва да се движи много, за да пести сили. Той се движи много. Разликата беше в това, че бяхме повече отбор и играхме по-добре от Септември. В тези мачове е важно резултатът да не остава 1:0, защото може да пуснеш гол случайно. При 2:0 всичко беше лесно", обяви Роси.
"Тези голове ме правят щастлив. За един централен нападател това е важно и най-хубавото нещо от играта. Благодаря за доверието и думите на Делио Роси. Това ме кара да давам още повече за Левски", закани се Костов.
"За мен и отбора е добре да реализирам като нападател. Ние сме сплав от млади и опитни футболисти. Трудно е с натоварванията през януари, но засега всичко е наред", каза Обертан.
"Вторият гол ни пречупи. Третият пък вече беше несериозен, ще си поговорим с играчите доста. След нарушение на центъра вместо да се групираме, оставяме човек да получи топката сам срещу вратаря. Недопустимо е това", призна наставникът на Септември Николай Митов-Жадното. В началото на сезона през лятото той бе заменен на "Герена" именно от Роси.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ