Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Брутален модел

Ина Михайлова

27. Февруари 2018 , брой: 40   1594   0Палеж, заплахи, лични драми тормозят общинските съветници в Стамболийски. Кметът от ГЕРБ искал на всяка цена да вземе милионен заем, за да ремонтира градинки и площадки. И да изписва вежди пред съгражданите си. Опонентите му твърдят, че предизборните страсти, а не милеенето за общината, води градоначалника в щенията му.
Добре позната родна картинка от епохата на ГЕРБ. Толкова ли наближиха изборите, че взе да става заплашително? Не останаха ли в миналото историите със страхуването? Пак ли предизборните стратези на Цветан Цветанов ще увещават как страховете на хората трябва да се превърнат в надежда на нацията? Пази, Боже!
На жълтите павета и в парламента могат да се тормозят за сделката за ЧЕЗ, за стратегическата роля на Борисов на Балканите, за името на новия енергиен министър и за джендърите, в Стамболийски обаче имат други страхове. Реални и основателни. И когато тръгнат към урните, ще мислят за тези страхове.
Така работят от ГЕРБ. На примитивно ниво - страхуват и откриват междублокови градинки. Чистят неудобните и несъгласните. И раздават благини на прескъпи цени.
Това е моделът на ГЕРБ. Брутален до краен предел. Бият слабите долу и продават стабилност на онези горе.
Не, моделът не е нов. Колко години държавата се оказваше безсилна срещу кмета на Галиче Ценко Чоков?
В държавата на мутрите Суджукът от Добрич и пищолджията от Септември не са сами. Има ги във всеки град и селце. Натрапи ги ГЕРБ на Цветанов. Затова са толкова ербап - защото имат политически чадър отгоре. А долу кумовете в кръчмарски сговор парцелират остатъците. Вчера в Стамболийски, утре във вашия град. Властта най-много се страхува, че показването наяве на тези мутренско-мафиотски сделки долу ще разклати стабилността й горе. И с право.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"