24 Април 2024сряда11:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щукна му, няма спирка

/ брой: 40

автор:Валентин Георгиев

visibility 1178

Проектът за АЕЦ "Белене" да се реализира като балкански, а ЕБВР да отпусне финансирането - такава идея му щукнала на наш Борисов вчера по време на форум за Западните Балкани в Лондон, организиран от банката. И взе, че го изръси пред ошашавената аудитория съвсем сериозно: "В България ние имаме два платени, докарани реактора за 2200 мегавата. Платили сме ги - 4 млрд. и стоят в кашони." Колко му е електромрежите на страните да се свържат и всички да сме акционери...
Ми колко му е? Вече направи газовия хъб, напълни го, та се зае и с АЕЦ-а! Не е ясно само съветниците ли те гъбаркат така яко, или са по-прости от тебе. Кой ще вложи пари в такъв стратегически проект на територията на друга държава, която всеки момент във време на противопоставяне може да им дръпне шалтера? Има голяма разлика между съвместния "Южен поток", който ти подари на комшиите и една обща АЕЦ, ама на наша територия. Защото, ако Гинка или Калинка реши да спре тока примерно на албанците, те са дотам.
Да не говорим, че покрай нас отдавна вече реализират своите си проекти и конкуренцията на пазара расте, а ние стоим и блеем. Турция си изгражда атомната централа "Аккую" с помощта на Русия, Румъния ще достроява "Черна вода" и ще изгражда втора АЕЦ с помощта на Франция, Унгария строи своята "Пакш"... А дори участието на Сърбия, Косово и Македония да е изгодно в разни енергийни проекти, доставки на природен газ, ядрена енергия и т.н., това ли е начинът да стресираш ръководителите на тези страни без предупреждение - типично, по Байганьовски?
Превъплъщенията на европредседателя Борисов в международник, финансист, еколог, икономист или енергетик нямат край. И спирка нямат. Затова и държавата ни е на това дередже. Преди поне режеше само ленти из България, сега тръгнал да оправя Балканите и Европа с големия черпак. А българинът очевидно ще скочи, чак когато му натресат двойни или тройни сметки за ток. Дотогава ще си остане клавиатурен воин.


 

 

 

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ