Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Септември 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Самоков иска оставки в баскетбола

Владимир Николов

28. Февруари 2018 , брой: 41   115   0От баскетболния клуб Рилски спортист поискаха оставката на президента на федерацията Георги Глушков. Поводът е едноличното му решение финалът за Купата на България да се играе във Велико Търново на националния празник 3 март.
"Централата се управлява катастрофално, а това решение не е в полза на баскетбола. Как децата ще пропътуват 600 км за един ден, за да гледат мача?”, заяви президентът на самоковския клуб инж. Петър Георгиев. Според него това ще откаже и повечето от привържениците на отбора. За него са несериозни мотивите, че срещата трябва да се играе на неутрален терен с цел да се популяризира баскетболът там, където няма привърженици. По същото време във Велико Търново се събират футболни фенове на Левски, които ще дойдат в залата. В БФ Баскетбол са подвластни на чуждо вмешателство, затова сваляме доверието от това ръководство на федерацията", обяви инж. Георгиев. Той предложил финалът да се играе в зала “Универсиада” (залата на Левски ЛУКойл), но и това му било отказано. Отхвърлени били и вариантите мачът да се играе в по-близките Благоевград и Пловдив, поясни секретарят на клуба Борислав Чилинигиров.
"Въпреки несправедливото решение и малката подкрепа на зрители от Самоков за финала, играчите са мотивирани да се преборят за купата в чест на 25-годишнината от основаването на клуба", закани се старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо. "Досега отборът е играл 2 пъти финал за купата - веднъж срещу Левски и веднъж срещу ЛУКойл, когото победи през 2016 г.", припомни треньорът. Този път баскетболистите му ще се изправят срещу обединения Левски ЛУКойл.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"