Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Тая Мая...

Ева Костова

1. Март 2018 , брой: 42   499   0Работодатели пак не са доволни. Пишат до президента... Едва ли не да зареже всички други дела и да упражни правото си на вето, защото промени в Закона за омбудсмана ще ги настъпят по мазола. Щото омбудсманът ще може да извършва проверки по жалби срещу предприятия или физически лица.
За да оспорят философията на закона, работодателите се позовават на европейски, но удобни тям, практики и изисквания. Като забравят, че и ние сме в Европа, но не съвсем. И вместо да надничат под полата на омбудсмана, да погледнат в своята градина. Цитират и конституцията с неотменимостта на основните права на гражданите и недопустимостта на злоупотребата с права. Те спазват ли я?
Явно не могат да простят на Мая Манолова, че поиска законодателни промени, които да гарантират получаването на вече изработени пари от работниците. Които работодателите съзнателно спестяват в името на печалбата си или с поредния зов за помощ, че едва ли не ще фалират, ако изплатят на наетите полагаемите им се и без туй мизерни пари. Не искат някой да им се бърка и веднага търсят разбиране най-високо. Жалват се къде ли не, ако някой развали рахата им.
Май няма друго обяснение, защото от проблеми в стопанския живот у нас ври и кипи, но тях бълбукането не ги притеснява. И искат, искат - бързи промени в закони, улесняване по много линии на дейността им, да се държат по-далече синдикатите, да слушат повече заетите, да не им се мота някой в краката. Всичко знаят и всичко могат.
Сигурно, но има и графа "права на работещите", без които капиталистите ще останат без принадената стойност. А законите трябва да защитават от експлоатация точно работещите и това го знаят истинските капиталисти по света. Даже и да се променят закони в името на тази защита.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"