Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Лавица

Дума

2. Март 2018 , брой: 43   110   0"ПЪРВА ЛЮБОВ И ДРУГИ ПОВЕСТИ" от Иван Тургенев издава "Колибри" в превод на Мария Хаджиева, Пенка Кънева, Илиана Владова. Естетическата наслада от тези малки шедьоври за щастието, дълга, егоизма и саможертвата е безспорна - това е най-филигранната и живописна проза в руската класическа литература. Удивителни са писателското новаторство и смелостта на Иван Тургенев, един от големите писатели от втората половина на XIX век. Изданието обхваща повестите "Ася", "Първа любов", "Пролетни води", странната и обсебваща "Песен за тържествуващата любов" и мистичната "Клара Милич", всички обединени от темата за любовта.

"КОТАРАКЪТ ФРАНТ И ЗАГАДЪЧНИЯТ ОСТРОВ" от Иван Раденков е мултимедийна книга, най-новото заглавие в колекцията с издания за деца на "Ентусиаст". То проследява историята на група чудаци, които преодоляват различията си, за да постигнат обща цел - да разгадаят мистерията на тайнствения остров и да освободят неговите обитатели. Книгата съдържа авторските илюстрации от проф. Виктор Паунов и диск с 14 детски песни и техните инструментали. Музиката е написана от група "Неутрино Рейс" и е изпълнена от ВТФ "Врабчета" и Иван Раденков. В главно действащо лице се превръща един котарак с бохемска душа и аристократично потекло.

"ЖЕНАТА В КАЮТА 10" от Рут Уеър издава "Хермес". Журналистката Ло Блеклок получава покана да прекара седмица на борда на бутиков круизен лайнер. Небето е безоблачно, водата - кристалночиста, а отбраните гости изглеждат толкова изискани и приятни. Но не след дълго над кораба надвисват оловносиви облаци, палубата се разлюлява от бурни ветрове. Ло внезапно се буди през нощта от писъци и подозира, че зад борда е паднала жена. На сутринта установява, че нито един от пътниците не липсва и пътуването продължава, сякаш нищо не се е случило. Ами ако е допуснала грешка? Ако обаче видяното е истина, Ло ще попадне в смъртоносен капан.

"ТРЯБВА ДА ЗНАМ" от Карън Кливланд издава "Обсидиан" в превод на Елка Виденова. Вивиан Милър е анализатор в ЦРУ и от години издирва спящи клетки с руски агенти в Америка. Има четири малки деца и щастлив брак с човек, когото обича. Когато успява да проникне в компютъра на потенциален руски шпионин, е убедена, че е на крачка от успеха. Вивиан открива тайна папка със снимките на отдавна внедрени чужди агенти, но само след няколко кликвания целият й живот се преобръща - на екрана се появява лицето на собствения й съпруг. Тя се разкъсва между лоялността и предателството, любовта и подозрението.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"