29 Март 2024петък08:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 43

автор:Дума

visibility 382

"ПЪРВА ЛЮБОВ И ДРУГИ ПОВЕСТИ" от Иван Тургенев издава "Колибри" в превод на Мария Хаджиева, Пенка Кънева, Илиана Владова. Естетическата наслада от тези малки шедьоври за щастието, дълга, егоизма и саможертвата е безспорна - това е най-филигранната и живописна проза в руската класическа литература. Удивителни са писателското новаторство и смелостта на Иван Тургенев, един от големите писатели от втората половина на XIX век. Изданието обхваща повестите "Ася", "Първа любов", "Пролетни води", странната и обсебваща "Песен за тържествуващата любов" и мистичната "Клара Милич", всички обединени от темата за любовта.



"КОТАРАКЪТ ФРАНТ И ЗАГАДЪЧНИЯТ ОСТРОВ" от Иван Раденков е мултимедийна книга, най-новото заглавие в колекцията с издания за деца на "Ентусиаст". То проследява историята на група чудаци, които преодоляват различията си, за да постигнат обща цел - да разгадаят мистерията на тайнствения остров и да освободят неговите обитатели. Книгата съдържа авторските илюстрации от проф. Виктор Паунов и диск с 14 детски песни и техните инструментали. Музиката е написана от група "Неутрино Рейс" и е изпълнена от ВТФ "Врабчета" и Иван Раденков. В главно действащо лице се превръща един котарак с бохемска душа и аристократично потекло.



"ЖЕНАТА В КАЮТА 10" от Рут Уеър издава "Хермес". Журналистката Ло Блеклок получава покана да прекара седмица на борда на бутиков круизен лайнер. Небето е безоблачно, водата - кристалночиста, а отбраните гости изглеждат толкова изискани и приятни. Но не след дълго над кораба надвисват оловносиви облаци, палубата се разлюлява от бурни ветрове. Ло внезапно се буди през нощта от писъци и подозира, че зад борда е паднала жена. На сутринта установява, че нито един от пътниците не липсва и пътуването продължава, сякаш нищо не се е случило. Ами ако е допуснала грешка? Ако обаче видяното е истина, Ло ще попадне в смъртоносен капан.



"ТРЯБВА ДА ЗНАМ" от Карън Кливланд издава "Обсидиан" в превод на Елка Виденова. Вивиан Милър е анализатор в ЦРУ и от години издирва спящи клетки с руски агенти в Америка. Има четири малки деца и щастлив брак с човек, когото обича. Когато успява да проникне в компютъра на потенциален руски шпионин, е убедена, че е на крачка от успеха. Вивиан открива тайна папка със снимките на отдавна внедрени чужди агенти, но само след няколко кликвания целият й живот се преобръща - на екрана се появява лицето на собствения й съпруг. Тя се разкъсва между лоялността и предателството, любовта и подозрението.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ