29 Март 2024петък16:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Великия Геро - последният магнат

Почти от Скот Фицджералд

/ брой: 43

visibility 38

Михаил ИВАНОВ

Най-после влезнах в света на богатите!
Изгарях от завист заради обикновения живот, който водя, жадувах да вкуся от празника на избраните, да се завъртя във вихъра на валса сред брокат и диаманти, мирис на скъпи пури и парфюми и пукотът от отворени бутилки шампанско... Знаех за всичко това, информираха ме разните телевизионни шоуелити, светски хроники и хайлайфни саги, цялата новопоявила се репортерска развълнуваност от това в какви тоалети са били дамите, какво са пили кавалерите, кой коя е погледнал многозначително...
И ето – седнах на маса с мултимилионер! И не кой да е, а Великия Геро! Само преди месец той купи „Магданоз интернешънъл” собственост на бившата мутра, а сега виден бизнесмен Цеко Говедото! Купи я барабар с дълговете й от почти двеста хиляди! Настанихме се ние в кебапчийница „Подуенско утро”, не може да не я знаете, една барака до гара Подуяне и голямо плюскане и надпиване беше. Значи, две тройки кебапчета с гарнитура фасул, доматена салца и кисели краставички. Славно си прекарахме с Великия! Празник от тези, дето човек ги помни до края на дните си...
А късно вечерта той внезапно се разплака, толкова развълнуван беше от контакта си с обикновен човек като мене. Захвана да маже сълзи и сополи по бузите и да се терзае:
- Майката ми разкатаха тия днешни баровци! Даде ти сто лева, колкото за домазлък и ти прехвърли фирмата си с дълговете! А той, баровецът, печен, натрупал дългове за милиони! Само от сделката с господин Фильо Сопола съм задлъжнял към фиска с има-нема седемдесет милиона и сега данъчните ми секвестират цялото имущество! По-точно ваксаджийското сандъче, дето го имам като наследство от прадядо ми Мюмюн! Това ваксаджийско сандъче от поколение на поколение, ние, Звезделинови, един на друг си го предаваме, а ето, сега ми го прибират!
Така ми вика. И още добавя с голям драматизъм:
- Имам вече двайсет фирми и дължа на данъчните осемдесет и три милиона! Щото идват тарикатите, прехвърлят ми фирмите си заедно с дълговете и после изчезват, а мене всеки ден данъчен ме посещава и си търси парите, ама какво може да земе! Цървулите на Геро! Кажи още една голяма, че сърцето ми се къса!
Казах. И не само платих сметката, а и после, като излязохме на улицата, му купих и един сапун. Да се изкъпе, милионерът му с милионер, щото вярно, парите не миришат, но милионерите - яко!
Та кво да ви кажа – най-сетне и аз прекарах вечер в света на богатите! Изобщо – следете шоуелитите! Може пък и да ме зърнете там.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ