Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Пегас

3 март

С тъпани и гайди на Националния празник

Дума

2. Март 2018 , брой: 43   502   0
Снимка


Истинско клубно предизвикателство предстои в "София лайв клуб" на 3 март от 22 ч. "Тъпани и гайди" гостува на клубната сцена със специален празничен концерт. На Националния празник на България с гордост ще празнуваме заедно с национални ритми и приповдигнато настроение, съобщават организаторите.
Под звуците на традиционни родопски ритми от тържествени тъпани и гайди ще бъдат отбелязани 140 години от Освобождението на страната от османско робство. Преплитането на оригинални, автентични, цветни мелодии ще допринесе за магията в празничната вечер, а гласът на народната певица Валентина Добрева ще ни отведе в дебрите на Родопа.
"Тъпани и гайди" съществува от 2011 г. Родопският звук е заложен в основата на звученето, но е съчетан с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат традиционни първобитни инструменти от три различни континента. Австралийското диджериду - най-древният духов инструмент в света, кахонът е древен ударен инструмент, роден в Южна Америка, Перу, каба гайдата е един от първите дървени духови инструменти, възникнали на Балканите.
Музикантите, стоящи зад проекта, са Валентина Добрева - вокал, Лазар Кермедчиев, Григор Лалов, Росен Росенов и Костадин Канев - каба гайди, Петър Йорданов (Бъни) - кахон, и Георги Маринов Хорхе - диджериду.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"