Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Летяща чиния кацна в София за 3D шоу

Альона Нейкова

2. Март 2018 , брой: 43   355   0Летяща чиния кацна пред столичната зала "Универсиада" - тези кадри от 3D шоуто на германците от "Kraftwerk" в София буквално взривиха няколкохилядната публика, получила шанса да присъства на впечатляващия мултимедиен спектакъл. Почитателите на пионерите на електронния саунд у нас се сдобиха с първия си подарък още преди концерта, когато получиха брандираните с името на групата триизмерни очила, за да могат изцяло да се потопят в свръхмодерния технологичен свят на звуците, създадени от пресните носители на "Грами" за албума "3-D The Catalogue".
Огромни цифри и думи, зависващи над главите на хората, стилизирани компютърни анимации, редуващи се с архивни кадри, панорама от космически кораб, който изведнъж нахлува в залата, са само част от ефектните визии, предизвикващи възторжени възгласи у феновете. Но когато в песента "Robots" с хуманоиди на сцената виртуална човекоподобна машина протяга ръката си през всичките 50 метра от екрана до последните редове, триумфът е гарантиран.
Благодарение на "NuCoast", ветераните на електронната музика всъщност доказаха и в българската столица, че въпреки близо половинвековната си биография са грандиозна и много добре работеща машина в музея на съвременната техно-поп история.


Снимка АВТОРКАТА

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"