Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Нова врътка с билета

Деси Велева

2. Март 2018 , брой: 43   731   0Преди две години, когато от Столичната община решиха да вдигнат цената на билета за пътуване в София с 60 стотинки, гражданите приеха стъпката като подигравка. Оскърбиха ги, като им обясниха, че така ще им излезе по-евтино, понеже ще си купят абонаментни карти за по-дълъг период. Присмяха им се, като успоредно с новата цена, ги караха да слизат от колите си, за да пазят въздуха чист. 24 месеца по-късно нито въздухът се изчисти, нито хората оставиха автомобилите си. Само парите, потъващи в черната дупка на транспорта, нараснаха.
Сега от ГЕРБ са решили да се изгаврят с пътниците по друг начин. С наближаването на момента, в който трябва да се реши окончателно от съда дали този скъп билет е законен, управляващите решиха да изпързалят и столичани, и съда. Като просто поднасят нова наредба с цена на билета, отмениха стария документ, в който е записана същата тази цена, и така вече няма да има какво да се отменя или потвърждава. Разбира се, някой може да реши да обжалва и новия документ като загуби още няколко месеца в напрежение и средства в борба с вятърни мелници.
От ГЕРБ явно се уплашиха сериозно, за да подходят толкова прозрачно и безскрупулно в търсенето на начин да избягат от отговорност. Голям резил щеше да е за политиката на управляващите Столичната община, ако съдът действително имаше време да признае за незаконен така защитавания билет. Действията на общината са срамни и вероятно имат за цел да дадат ясен знак на бъдещите бунтари, които решат да се борят в съда за правдата. ГЕРБ посочи мястото в ъгъла на всички, които имат дързостта да повдигнат глава и да воюват по всякакви начини за правата си. С такива врътки и хитри ходове от страна на властта за гражданите не остава и последната надежда, че съдебната система може да е мястото за търсене на справедливост.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"