Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Тръгна подписка срещу смяна на името на 36 СУ "Максим Горки" в София

Деси Велева

2. Март 2018 , брой: 43   292   0Подписка срещу идеи за смяна на името на столичното 36-то училище "Максим Горки" тръгна в интернет преди няколко дни. В нея се казва, че колективът на училището и ръководството са подложени на продължителен натиск за смяна на името на училището от "Максим Горки" на "Генерал Иван Колев".
От училището многократно са изразявали позицията си пред различни институции, че не желаят да се сменя името, с което е известно то не само в район "Красно село", но и в София.
В последната година сдружение с нестопанска цел "Изграждане в град Добрич на паметник на генерал Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г" и кметът на града настояват името на училището в София да се промени. Преди около 10 месеца е стартирала и подписка за това. В нея за този период са се включили около 1700 души. Под новата петиция засега подписите са около 1000.
В над стогодишната си история училището е носило различни номера и имена - "Св. Св. Кирил и Методий", 26-то Софийско основно училище "Генерал Иван Колев", 26 Народно основно училище "Генерал Иван Колев", 51-во Народно основно училище "Максим Горки".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"