Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Нови правила за прием и в столичните ясли

Деси Велева

2. Март 2018 , брой: 43   91   0Нови правила за прием и в самостоятелните детски ясли предлага Столичната община, след като през миналата седмица промени и критериите за кандидатстване в детските градини и в първи клас. Те ще важат за 24 общински ясли, които не попадат в обхвата на детските градини. 
Премахват се предимства като месторабота на родителя в административния район и за родител с медицинско образование и работещ в общинско лечебно и здравно заведение.
Близнаците вече ще получават само 1 т. вместо 2 при кандидатстване. Две точки ще има за хлапета от многодетно семейство. Ако детето има брат или сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца, то получаваше предимство от 0,1 точки досега, като вече ще получава само 1 точка. Въвежда се нов критерии, носещ 1 т. за деца, посещаващи детската ясла едновременно.
Остават без промяна основните общи критерии за прием ясли. 3 точки ще се дават за постоянен адрес в София, а 2 т. - за настоящ. За регистрация в административния район бонусът ще е 1 точка. Ако родителят работи или е в отпуск по майчинство, малчуганът ще получи 1 т. Толкова ще имат и за децата на редовни студенти.
Класирането вече няма да става по имена, а по инициали и входящи номера. Както и досега регистрацията на кандидатите и класирането ще става в Информационната система на Столичната община.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"