28 Март 2024четвъртък19:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандалът гори

/ брой: 44

автор:Валентин Георгиев

visibility 1435

Тлеещият скандал около продажбата на ЧЕЗ продължава да цъка като бомба със закъснител. Хаосът е пълен, властта е объркана и "стреля" на посоки, а Борисов се върти като пумпал в опита си да успокои обстановката и 3 милиона потребители. Тази седмица трябвало да дойде "развръзката". А тя е дали на държавата, на нашата държава, ще й бъде позволено от чешката компания да придобие постфактум контролния дял по сделката с Гинка, а защо не и всичките нейни активи, както се разбра след срещата на въпросната дама с Бойко Борисов. Да, нейни активи, защото фирмата й "Инерком" вече е законен собственик и "мандалото" за промени или маневри е хлопнало. Разбрахме го също постфактум не от друг, а лично от премиера Бабиш, който официално и публично унижи българския си колега, като подчерта, че го препраща към ЧЕЗ - ако иска с тях да се обяснява, защото "договорите с "Инерком" вече са приключени".
Нещо повече - според предварителния договор Гинка няма право да препродава активите си за срок от поне 5 години. Значи тепърва трябва да се променят "правилата на играта" и да се вкарват нови? А има ли авторитетна компания или банка, които държат на реномето си, да се хвърлят в подобна авантюра, само и само да угодят на Борисов?    
Всичко останало, на което станахме свидетели в последните дни са сметки без кръчмар и пошъл маскарад, зад който прозира безсилието на едно безотговорно и нагло управление. ГЕРБ вече толкова много взе да подценява хората, че става обидно. Досега "виртуозът" успяваше да замита всеки скандал и да излиза от него винаги в бяло. Но ето че дойде моментът да му се търси персонална отговорност. И на него, и на министрите, и на депутатите Му. Защото циркът, който разиграват вече 2 седмици, няма полезен ход. Лъжат ни от самото начало, когато шефът на енергийната комисия в НС Делян Добрев запали фитила с признанието, че сделката му прозвучала "като фалшива новина". Самият той не можел да си представи "как една фирма от Пазарджик с 90 000 лв. активи и 11 000 лева загуби ще купи най-големия частен енергиен бизнес в България". 12 дни по-късно същият Добрев вече говори точно обратното - че нямал "достоверна информация" и не виждал нищо подозрително. С което подозренията на обществото станаха още по-големи.
А какво да кажем за финансовия министър Горанов, който се обяви против държавата да купува активите на ЧЕЗ? Щял да се подчини "на общото решение"... Ами това "общо решение" що не го взехте овреме, а позволихте да изпаднете в такава патова ситуация? Или за вицетата Дончев, Симеонов и Каракачанов, които застъпват коренно противоположни мнения, как да се процедира и съвсем скандализират обстановката.
Колкото до Гинка, тази женица най-вероятно ще се проклина, докато е жива, че се е съгласила да се овъртоли сделката с ЧЕЗ с нейна фирма. А дали се е съгласила или просто са й казали "ти ще бъдеш", е отделен въпрос. При всички случаи оставката на кабинета би била добра развръзка за всички! Поне този филм вече сме го гледали през 2013 г.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ