Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Неделник

Сцена

Памет

Отбелязват рождения ден на Крикор Азарян със спектакъл на негова ученичка

Дума

9. Март 2018 , брой: 47   148   0
Снимка


"Това, което мен ме вълнува, е не как живее човекът, а за какво живее"...
                             Крикор Азарян

Брилянтна комедия, която се движи по ръба на стендъп и поезия - това е спектакълът на Ива Тодорова "Приятно ми е, Ива!", който гостува на Театър "Азарян" на 15 март от 19 ч., специално заради честването на рождения ден на Крикор Азарян. Авторската постановка на Ива Тодорова е на Театър 199 "Валентин Стойчев", с постановъчен консултант Стоян Радев, сценична среда Елица Георгиева и Момчил Алексиев, драматургичен консултант Андрей Филипов и фотограф Павел Червенков.
Ива Тодорова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Крикор Азарян и както се случва с всички негови ученици, това оставя дълбока следа у нея и всичко, с което се занимава. "Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и каква е връзката между популацията на лешоядите и всекидневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?", пита авторката на спектакъла и със смях до сълзи представя своята гледна точка, вдъхновена и от досега й с проф. Азарян. "Всеки час по актьорско беше повод за експеримент и радост. И някак неусетно започнах и да чета много, да гледам непрекъснато филми и представления. Коко така разказваше за автори, художници, филми, че веднага ти се приискваше да си част от знанието", споделя още Ива.
През 2015 г., точно на рождения ден на Крикор Азарян, зала 2 в НДК се превръща в Театър "Азарян". Оттогава на тази дата НДК отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му.
Театър "Азарян" е с една от най-големите и красиви театрални зали в България, с уникална амфитеатрална форма. На нея вече са били представяни някои от най-известните български актьори и режисьори, както и съвсем млади творци. Първото представление в новия театър е "Чайка" по Чехов - един от любимите драматурзи на проф. Азарян.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"